artikel

Snackkoerier houdt Grote Snackquiz

Horeca

Snackkoerier steekt sinds mei jongstleden in een nieuw jasje. Dat viert het vakblad met de Grote Snackquiz die in samenwerking met een aantal fabrikanten, leveranciers en formuleketens is samengesteld. Test in dertig vragen uw kennis van de fastfoodbranche en maak kans op een prachtige prijs!


De dertig vragen van Snackkoerier


1.
Wat is de lengte van de langste frikandel die vorig jaar een plekje in het Guiness Book of Records verwierf?

a. 6,4 meter
b. 18,2 meter
c. 21,2 meter
Voor antwoord zie: www.vanreusel.be


2.
Wat is kenmerkend voor de gezonde frituurvetten van Romi?

a. hoog gehalte aan transvetzuren, hoog gehalte aan verzadigde vetzuren en laag gehalte aan onverzadigde vetzuren
b. laag gehalte van transvetzuren, laag gehalte aan verzadigde vetzuren en hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren
c. hoog gehalte aan transvetzuren, hoog gehalte aan verzadigde vetzuren en laag gehalte aan onverzadigde vetzuren
Voor antwoord zie: www.gezondfrituren.nl


3.
Wat is de juiste volgorde van het proces van aardappel tot McCain-frites?

a. poten – oogsten – snijden en sorteren – blancheren en drogen – voorbakken – koelen – vriezen – inpakken
b. oogsten – poten – snijden en sorteren – voorbakken – blancheren en drogen – vriezen – koelen – inpakken 
c. poten – oogsten – voorbakken – blancheren en drogen – snijden en sorteren – koelen – vriezen – inpakken
Voor antwoord zie: www.mccain.nl


4. 
Hoeveel verschillende Van Dobben producten kan een cafetariaondernemer opnemen in zijn assortiment?

a. 6
b. 7
c. 8
Voor antwoord zie: www.coldfood.nl


5.
Op de website van Florigo is het mogelijk om door middel van het aanklikken van units uw eigen bakwand-ontwerp te tekenen. Uit hoeveel units kan zo’n bakwand maximaal bestaan?

a. 11
b. 12
c. 13
Voor antwoord zie: www.florigo.nl


6.
Hoeveel procent van de Farm Frites productie wordt geëxporteerd?

a. 80 %
b. 85 %
c. 90 %
Voor antwoord zie: www.farmfrites.com


7.
Wat zijn de afmetingen van het Wijko Satésaus Dispensersysteem?

a. 45 x 30 x 90 cm
b. 30 x 25 x 70 cm
c. 30 x 30 x 70 cm
Voor antwoord zie: de advertentie van Wijko elders in dit nummer van Snackkoerier


8.
Willie Dokter presenteert op haar website de productgroepen via een draaiende kubus. Hoeveel gehaktballen liggen er op het boerenbontbordje?

a. 6
b. 7
c. 8
Voor antwoord zie: www.wdoktersnacks.nl


9. 
Wat is ‘de smaak die iedereen raakt’?

a. De Luna aardbeiflip machine
b. Het Lunamil grondstoffenassortiment
c. Ice en Slush
Voor antwoord zie: www.dupon.nl


10. 
Vanuit welke beroemde snack is de Corndog ontstaan?

a. Cornflakes
b. Donut
c. Hotdog
Voor antwoord zie: de advertentie van KB elders in dit nummer van Snackkoerier


11.
Hoe luidt de volledige naam van de oprichter van Smit’s uien?

a. Johannes Marinus Smit
b. Johan Maria Smit
c. Johannes Maria Smit
Voor antwoord zie: www.smitsuien.nl


12. 
Welke Sligroformule is met ruim 160 vestigingen een van de grootste fastfoodketens van Nederland?

a. Food Planet
b. Big Snack
c. Entrée
Voor antwoord zie: www.sligro.nl


13.
Welke dispenser van Gouda’s Glorie werkt het meest snel, exact en eenvoudig?

a. Gouda’s Glorie Saustwin
b. Gouda’s Glorie Sausprof
c. Gouda’s Glorie Sausprof Highline
Voor antwoord zie: www.vandijkfoodservice.nl


14. 
Wat heeft Vork vorig jaar georganiseerd in verband met het 20-jarige bestaan van de formule?

a. Een Vork-circus
b. Een dag met Vork naar De Efteling
c. Een Holiday-on-Ice show
Voor antwoord zie: www.vork.nl


15.
Hoelang is Heldens gemarineerde tartaar of filet americain vanuit de koeling te gebruiken na ontdooien?

a. 1 dag
b. 3 dagen
c. 5 dagen
Voor antwoord zie de verpakking


16.
Vorig jaar is de honderdste vestiging van Smulwereld geopend. Welke zaak was dit?

a. Smulwereld Overeen in Norg
b. Smulwereld Gennep in Gennep
c. Smulwereld Royal in Coevorden
Voor antwoord zie: www.smulwereld.nl

17. Een assortiment met allure’ is bij Black Benelux de omschrijving van het assortiment van:
a. Fabbri
b. Royal cone
c. Mobex
Voor antwoord zie: www.black-benelux.nl


18.
Hoeveel soorten vloeibaar frituurvet heeft Diamant?

a. 1 soort: Diamant goud
b. 2 soorten: Diamant paars, Diamant blauw
c. 3 soorten: Diamant goud, Diamant goud (bag in box), Diamant blauw
Voor antwoord zie: www.vandijkfoodservice.nl


19. 
Wanneer is Bas Snacks opgericht?

a. 1989
b. 1990
c. 1991
Voor antwoord zie: www.bassnacks.nl

20.
Welk bedrijf eindigde als tweede tijdens de Cafetaria van het Jaar verkiezing in 2001?

a. De Stoofpot in Udenhout
b. Cafetaria De Dirigent in Almere
c. Bestaria Harte Vier in Roosendaal

21.
Mayonaise is een emulsie van olie, water, eigeel en andere ingrediënten. Hoeveel procent vet moet deze volgens de wet minimaal bevatten?

a. 35 %
b. 50 %
c. 70 %

22.
Wat was het totale gewicht van de 85 ijsbollen waarmee een groep ambachtelijke ijsbereiders op 19 februari jongstleden in Vianen het wereldrecord ‘Grootste IJscoupe verbeterde?

a. ca. 1650 kg.
b. ca. 1250 kg.
c. ca. 2100 kg

23.
Hoeveel frikandellen worden er jaarlijks in Nederland geproduceerd?

a. minder dan 250 miljoen
b. tussen de 250 en 400 miljoen
c. meer dan 400 miljoen

24.
Wat deed Ray Kroc voordat hij de basis legde voor McDonald’s als keten ?

a. vertegenwoordiger in frites
b. vertegenwoordiger in milkshakemixers
c. vertegenwoordiger in hamburgers

25.
Hoeveel cafetaria-achtige bedrijven telt de provincie Noord-Brabant?

a. ca. 800
b. ca. 950
c. ca. 1200
Voor antwoord zie www.zibb.nl/horeca en klik naar ‘Alles over Snacks & Frites’.

26.
In welk jaar verscheen het eerste nummer van Snackkoerier?

a. 1986
b. 1987
c. 1988

27.
Wie won in 2003 de vakwedstrijd Het Lekkerste Broodje van Nederland?

a. Luciana Silva Rosso
b. Helma Kleijweg
c. Mariëlle Drenth

28.
Het FOP is een managementcursus voor ambitieuze cafetariamedewerkers. Waar staan de letters voor?

a. Fastfood Opstap Plan
b. Fastfood Ondernemers Plan
c. Fastfood Opleidings Plan

29
Op welke dag draaien cafetaria’s gemiddeld het hoogste percentage van hun weekomzet?

a. vrijdag
b. zaterdag
c. zondag
Voor antwoord zie: www.zibb.nl/horeca en klik naar ‘Alles over Snacks & Frites’.

30.
Hoe heet de enige in Nederland werkende ambachtelijke ijsbereider die tot dusver de prestigieuze Coppa d’Oro in Italië heeft gewonnen?

a. Willem Roeper
b. Antonio Albertosi
c. Edi Granucci

 

Bedrijfsnaam: 

Naam:

Functie: 

Adres bedrijf:

Postcode: Plaats:

Ontvangstadres
Snackkoerier:

Postcode: Plaats:

Tel.nr.:

E-mail:

Soort bedrijf : 

Cafetaria 
IJssalon 
Lunchroom/broodjeszaak
Anders nl

Verstuur