artikel

Recept Naturelcake

Horeca

Benodigdheden voor 1000 g naturelcake250 g roomboter € 0,90250 g kristalsuiker € 2,223 g vanillesuiker € 0,023 g zout € 0,065 eieren € 0,40250 g bloem € 1,50 Kostprijs totaal € 5,10 Bereidingswijze:Doe de boter met de suiker en vanillesuiker in een beslagkom. Klop het geheel luchtig met de garde. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk […]

Benodigdheden voor 1000 g naturelcake
250 g roomboter € 0,90
250 g kristalsuiker € 2,22
3 g vanillesuiker € 0,02
3 g zout € 0,06
5 eieren € 0,40
250 g bloem € 1,50

Kostprijs totaal € 5,10

Bereidingswijze:
Doe de boter met de suiker en vanillesuiker in een beslagkom. Klop het geheel luchtig met de garde. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de eieren toe. Klop het geheel luchtig. Spatel de bloem door de massa. Vul het cakeblik voor driekwart. Bak de cake in een oven op 130 graden gedurende 1,5 uur. Stort de cake op een rooster of doek en laat de cake goed afkoelen.

Tip: Strooi wat suiker op het rooster waarop je de cake laat afkoelen. Dat zorgt ervoor dat de cake uitwasemt en het vocht eruit loopt.

Variatietip: In plaats van vanille kunt u ook 10 gram citroenrasp toevoegen. Dat geeft een andere smaak.