artikel

Verse cake

Horeca

Er gaat niets boven een vers gebakken cake, vindt onze culinaire medewerker aan de rubriek Proefkeuken Pim Haaksman. Uit de proeverij kwam naar voren dat dat niet altijd de cake hoeft te zijn die je zelf bereidt. Ook een dagverse ingekochte cake kan smaken. Voor wie toch zelf zijn cake wil bakken, het recept van Haaksman. Hij maakte een cake waarvoor hij het recept uit ‘Basisrecepturen’ van het SVH gebruikte. Het gaat om cakebeslag volgens de koude methode. Er zit alleen geen citroenrasp door maar vanillesuiker. Ook bakt Haaksman lager af dan de door het SVH geadviseerde temperatuur 180 graden: op 130 graden. ‘De cake wordt dan malser en is de volgende dag nog verser en minder droog. De baktijd is ook wat langer: 1,5 uur ipv 50 minuten.

Klik verder voor het recept!
Lees voordat u gaat reageren de spelregels