artikel

Citaten Cees Kramer

Horeca

‘Het is altijd mijn droom geweest om sportleraar te worden. Toch ontdekte ik in het derde jaar van mijn opleiding dat ik niet tot mijn vijftigste sportles wilde geven. Ik hou van sport maar niet van de theorie eromheen. Ik ben gestopt en heb voor de horeca gekozen.’

‘Ik heb altijd met bewondering gekeken naar wat er uit de keuken kwam; van een paar basisingrediënten iets moois maken. Steeds vaker was ik in de kueken. De koksbui aan en meehelpen.’

‘Het Hof van Sonoy was anders: ambachtelijk werken met verse producten. Daar heb ik het ‘mooie koken’ geleerd: borden mooi opmaken en goed op smaak koken.’

‘Ik werk nu vanuit een steeds bredere basis en wordt daardoor steedscreatiever en ambachtelijker.’

Bekijk hier 4 toprecepten van Cees Kramer:
Geroosterde sardines met salade van witte bonen en ansjovis in tomatenkreeftensaus
Rode Poon met gekarameliseerde ijsselmeerpaling en rucolastamppotje
Pistachenotenparfait met sinaasappelcompote en chocoladevinaigrette