artikel

Citaten Danyel van den Bongard

Horeca

‘Aan mijn moeder heb ik te danken dat ik kok ben. Als zij spaghettisaus maakt, snijdt ze de paprika brunoise om er saus van te maken. Heel mooi. Een kookprogramma op de Duitse televisie van Paul Bocuse gaf de doorslag. Ik zag een chef met een grote koksmuts. Daar had ik respect voor. Toen ik als vierdejaars bij Juliana werkte, heb ik Bocuse twee keer ontmoet. Dat heeft veel indruk gemaakt.’

‘Ik vind het leuk om dingen uit de grond te trekken en te verwerken. Veel vind ik hier in de kruiden- en kasteeltuin. Ik haal mijn inspiratie uit de natuur. Als ze prei rooien, begint het in mijn hoofd te malen.’

‘Koken is van ordinaire spullen iets bijzonders maken. Bijvoorbeeld van een varkenspoot. Gasten krijgen een smaak in de mond die ze niet kennen.’

‘Op bepaald moment stond ik bekend als de ‘Gordon Ramsay van Limburg’. Daar had ik moeite mee. Het heeft me aan het denken gezet. Ik wil dat mensen mij kennen zoals ik ben: perfectionistisch, een regelaar met een grote mond maar met een klein hartje.’

Bekijk hier 3 toprecepten van Danyel van den Bongard:
Gevulde slibtong met paprika en Sint Jacobsschelpen
Gebraiseerde varkenspoot met een mousseline van pastinaak
Tonkaboonproeverij van ijs, taartje, crème brulé en koffie

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels