artikel

Citaten Etienne van den Burg

Horeca

‘Doordat ik plezier heb in mijn werk, kook ik van negen uur ‘s ochtends tot één uur ‘s nachts.’

‘Koken is méér dan een vak. Het is een roeping en een levensstijl.’

‘Henny van der Most heeft mij in 1999 benaderd voor de Koperen Hoogte. Hij was op zoek naar iemand met genoeg ruggengraat: ervaring in vijfsterrenhotels en in restaurants met Michelinsterren. Op 1 januari 2000 ben ik hier aan de slag gegaan om in anderhalf jaar tijd drie restaurants en de delicatessenafdeling op poten te zeten. Van der Most heeft mij de vrije hand gegeven om een goed culinair product neer te zetten.’

‘Ik heb geen hobby’s. Als ik door het bos loop en ik zie paddestoelen, denk ik onbewust aan wat ik daar allemaal mee kan doen in de keuken.’

‘Ik ben een perfectionist, streef altijd naar het hoogste. Ik ga pas naar huis als het werk klaar is, en dat kan best vier uur ‘s nachts zijn.’

Bekijk hier 4 toprecepten van Etienne van den Burg:
Taartje van tonijn met gemarineerde langoustine, sesamkoekje, kaviaaromeletje en tijgergarnaal
Tournedos van Iers weiderund met ganzenlever, getruffeerde jus en Sallandse asperges
Bombe van chocolademousse en rode portappeltjes, popcorn en een krokant notenkoekje

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels