artikel

Citaten Stefan Riksten

Horeca

‘Van jongs af aan was al duidelijk voor mij dat ik iets met mijn handen moest doen. Ik was slecht in theorievakken. Via een vriend van mij kwam ik op de opleiding comsumptieve technieke terecht.’

‘Ik ben een Pietje Precies. Dingen moest hun vaste plek hebben. Ik kan me enorm ergeren als een bakje scheef op de trolley staat.’

‘Van nature ben ik heel rustig en geduldig. Ik blijf praten bijvoorbeeld als er iets mis gaat. Ik leg graag dingen uit om mensen te motiveren. Ik raak nooit in de stress en ga nooit mijn boekje te buiten.’

‘Mijn droom is om een eigen restaurant te beginnen. Nu gaat dat niet omdat ik ook al een kapperszaak heb en dat is latig te combineren. Ik zit te denken aan een restaurant met zo’n 20 zitplaatsen en een kookeiland in het midden. Heel kleinschalig koken te midden van de gasten. Die mogen alles zien. Hoe mooi een goedgebakken stuk vlees is. Mensen plezier geven in eten. Dat is wat ik wil.’

Bekijk hier 3 toprecepten van Stefan Riksten:
Zalm Proeverij
Kalfsmediallon, kalfszwezerik met ravioli van kalfssukade en truffelschuim
Citroen crèmetaart met roodfruitgelei

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels