artikel

Geroosterde sardines met salade van witte bonen en ansjovis in tomatenkreeftensa

Horeca

Ingrediënten
120 g witte bonen
1 kg pomodori
2 cl knoflookolie
4 dl kreeftenbouillon
1g peper
2 g zout
50 g ansjovis in olie
halve bos dragon
1,5 kg sardines
2 cl kruidenolie

Bereiding
Kook de witte bonen gaar. Giet ze af en houd zewarm.
Snijd 2/3 van de tomaten in grove stukken en zet deze aan in de knoflookolie.Voeg hierbij de kreeftenbouillon en laat het inkoken. Pureer het geheel en zeefde tomatenkreeftensaus. Houd deze warm. Breng op smaak met peper en zout.

Pliceer de overgebleven tomaten en maak hier blokjes van.
Snijd de ansjovis in grove stukken. Voeg de witte bonen toe. Voeg hierbij eendeel van de tomaten-kreeftensaus toe.
Verwarm de tomatenblokjes en meng de verse dragonblaadjes erdoor.

Vet de sardines in met kruidenolie en voeg zout toe. Rooster de sardines ondersalamander of grill.
Schep de bonen midden op bord. Rangschik hierop de gegrilde sardines.
Lepel er de tomatenkreeftensaus omheen en verdeel de tomaatblokjes erover.

Terug naar receptenoverzicht…

Bereiding
Kook de witte bonen gaar. Giet ze af en houd zewarm.
Snijd 2/3 van de tomaten in grove stukken en zet deze aan in de knoflookolie.Voeg hierbij de kreeftenbouillon en laat het inkoken. Pureer het geheel en zeefde tomatenkreeftensaus. Houd deze warm. Breng op smaak met peper en zout.

Pliceer de overgebleven tomaten en maak hier blokjes van.
Snijd de ansjovis in grove stukken. Voeg de witte bonen toe. Voeg hierbij eendeel van de tomaten-kreeftensaus toe.
Verwarm de tomatenblokjes en meng de verse dragonblaadjes erdoor.

Vet de sardines in met kruidenolie en voeg zout toe. Rooster de sardines ondersalamander of grill.
Schep de bonen midden op bord. Rangschik hierop de gegrilde sardines.
Lepel er de tomatenkreeftensaus omheen en verdeel de tomaatblokjes erover.

Terug naar receptenoverzicht…