artikel

Rode poon met gekarameliseerde ijsselmeerpaling en rucolastamppotje

Horeca

Ingrediënten
150 g aardappelen, Nicola
35 g roomboter
0,5 dl slagroom
2 g peper
5 g zout
3 g nootmuskaat
10 g rucola
300 g IJsselmeerpaling
2,5 dl kalfsjus
40 g appelstroop
0,5 dl balsamico azijn
400 g rode poonfilets
1/8 bos kervel

Bereiding
Schil en kook de aardappelen gaar, giet ze af enlaat ze droog stomen. Pureer de aardappelen door een pureeknijper, voeg warmeroom en gesmolten boter toe en klop de puree luchtig. Houd de puree warm.

Voeg vlak voor het serveren peper, zout iets nootmuskaat en de gewassen rucolatoe.
Snijd de paling in kleine mootjes en verwijder eventueel de graatjes. Bak depaling goudbruin in boter. Blus af met azijn. Voeg appelstroop en kalfsjus toe.Laat de paling op een matig vuur gaar stoven zodat het vocht iets verdampt. Bindhet vocht in tot het een mooie laag vormt rond de paling.

Verwijder de graatjes van de rode poonfilets en bak deze in boter.
Modelleer een dot rucolastamppot midden op het bord. Plaats de rode poonfilet opde stampot en verdeel de paling over het bord. Lepel stoofvocht van de palingomheen.
Garneer met een takje kervel.

Terug naar receptenoverzicht…

Bereiding
Schil en kook de aardappelen gaar, giet ze af enlaat ze droog stomen. Pureer de aardappelen door een pureeknijper, voeg warmeroom en gesmolten boter toe en klop de puree luchtig. Houd de puree warm.

Voeg vlak voor het serveren peper, zout iets nootmuskaat en de gewassen rucolatoe.
Snijd de paling in kleine mootjes en verwijder eventueel de graatjes. Bak depaling goudbruin in boter. Blus af met azijn. Voeg appelstroop en kalfsjus toe.Laat de paling op een matig vuur gaar stoven zodat het vocht iets verdampt. Bindhet vocht in tot het een mooie laag vormt rond de paling.

Verwijder de graatjes van de rode poonfilets en bak deze in boter.
Modelleer een dot rucolastamppot midden op het bord. Plaats de rode poonfilet opde stampot en verdeel de paling over het bord. Lepel stoofvocht van de palingomheen.
Garneer met een takje kervel.

Terug naar receptenoverzicht…