artikel

Tonkaboonproeverij

Horeca

Ingrediënten
Crème brûlé van tonkaboon
1 tonkaboon
35 cl melk
1 eidooier (25 g)
15 g suiker
1 dl l slagroom
20 g bruine rietsuiker
200 g tonka-ijs*
4 tonkataartjes 4 tonka whiskykoffie
15 cl tonkareductie
4 sesamkrullen

Bereiding
Hak voor de crème brûlé de tonkaboon fijn enverwarm deze met de melk in een pan. Laat langzaam trekken. Roer de eidooiersmet de suiker wit. Verwarm de melk en passeer deze door een zeef, giet de helemelk bij de eidooiers en roer het geheel goed glad. Voeg de room eraan toe enverdeel de massa in kleine bakjes zonder dat er luchtbelletjes ontstaan.

Gaar de massa in de oven op 90 graden gedurende 35 minuten.

Gratineer de vormpjes met bruine rietsuiker. Serveer mettonkataartje, tonka whiskykoffie, sesamkrul en tonkaijs.


Terug naar receptenoverzicht…

Bereiding
Hak voor de crème brûlé de tonkaboon fijn enverwarm deze met de melk in een pan. Laat langzaam trekken. Roer de eidooiersmet de suiker wit. Verwarm de melk en passeer deze door een zeef, giet de helemelk bij de eidooiers en roer het geheel goed glad. Voeg de room eraan toe enverdeel de massa in kleine bakjes zonder dat er luchtbelletjes ontstaan.

Gaar de massa in de oven op 90 graden gedurende 35 minuten.

Gratineer de vormpjes met bruine rietsuiker. Serveer mettonkataartje, tonka whiskykoffie, sesamkrul en tonkaijs.


Terug naar receptenoverzicht…