artikel

Bierbrouwerij St. Christoffel B.V.

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Metaalweg 10
Roermond
Postbus 567
2300 AN LEIDEN
Tel.: (071) 515 60 85
Fax: (071) 515 64 61
E-mail: info@christoffelbier.nl

Assortiment
Christoffel Blond * Testresultaat bierpanel Misset Horeca
Christoffel Robertus

Bijzonderheden
Bierbrouwerij St. Christoffel voert twee verschillende bieren in haar assortiment; Blond en Robertus, beide verkrijgbaar in twee literflessen en 0,33 literflessen. Het bier zit in een fles met beugeldop en wordt gebrouwen volgens het ‘Deutschen Reinheitsgebot von 1516’, wat onder meer betekent dat het brouwproces op natuurlijke wijze verloopt zonder dat er toevoegingen plaatsvinden. Het Christoffel Bier werd in 1988 en 1989 gekozen tot het beste flessenbier van Nederland.

Op dit moment wordt er op jaarbasis 3.000 hectoliter bier gebrouwen en is het mogelijk dit binnen de huidige capaciteit uit te breiden naar 10.000 hectoliter. Het afzetkanaal verloopt via de groothandel en slijterijen. Het bier is sinds mei 2004 echter ook verkrijgbaar in 20-liter fusten via De Brouwketel in Den Bosch. Christoffel vindt internationaal afzet in Canada, Italië, Japan, Griekenland, Frankrijk, België, Denemarken, Zweden en Finland.

Ontstaansgeschiedenis
Christoffel dankt zijn naam aan de patroonheilige van de stad Roermond, Sint Christoffel. Bierbrouwerij St. Christoffel is in 1986 opgericht door Leo Brand. Bierbrouwerij Sint Christoffel begon als een kleine brouwerij en was in eerste instantie gevestigd achter een woonhuis in Roermond. Eigenaar was Ir. Leo Brand, telg uit een bekend brouwersgeslacht uit Zuid-Limburg. Zijn vader Frits was technisch directeur bij Brand Bierbrouwerij. Met ingang van 1 december 2001 is de brouwerij eigendom van Hillenaar Beheer B.V. uit Oegstgeest. Deze firma is gelieerd aan een mediabedrijf. Met de overname zijn de administratieve – en verkoopactiviteiten overgebracht naar Oegstgeest, de brouwactiviteiten blijven plaatsvinden in Roermond.

Reageer op dit artikel