artikel

Bladerdeeg bij de koffie

Horeca

Wie geen standaard koekje bij de koffie wil geven maar wel prijs stelt op gemak, kan met bladerdeeg goed uit de voeten. Althans, als je van kant en klaar (diepvries) bladerdeeg uitgaat. Als je je bladerdeeg zelf gaat maken – uitrollen, vouwen, uitrollen, vouwen, uitrollen… dan wordt het een ander verhaal.

Bladerdeeg bij de koffie

Neem twee plakken (ontdooid) bladerdeeg en bestrijk die met eiwit. Snijd plakjes van appel of peer en leg die op de eerste plak. Strooi er kaneelsuiker overheen en leg de tweede plak bladerdeeg er op. Druk de zijkanten van de plakken aan. Steek rondjes uit, bijvoorbeeld in beignet- of donutvorm, en haal die door heel-ei en paneer ze in fijn gemalen panco. Bak de koekjes af in de frituur. Haal de gefrituurde koekjes tenslotte door een dipper (paneersuiker) die er bij past: kaneelsuiker, pistachesuiker, sesamsuiker…

Je kunt deze koekjes bij de koffie geven, maar ook (warm) bij een dessert gebruiken; een lekkere winterijscoupe met peer en kaneelijs bijvoorbeeld.
Handig is om de koekjes in een wat grotere hoeveelheid in het voren te maken, in te vriezen, en ze pas op de dag van gebruik af te bakken. Je kunt ze direct vanuit de vriezer frituren en daarna paneren.

Pistachesuiker kun je maken door gevliesde pistachepitten in de keukenmachine te malen, met een klein beetje castor melis. Dit maalsel meng je vervolgens met de suiker.Sesamsuiker is fijne suiker vermeng met geroosterde sesamzaadjes.

Neem twee plakken (ontdooid) bladerdeeg en bestrijk die met eiwit. Snijd plakjes van appel of peer en leg die op de eerste plak. Strooi er kaneelsuiker overheen en leg de tweede plak bladerdeeg er op. Druk de zijkanten van de plakken aan. Steek rondjes uit, bijvoorbeeld in beignet- of donutvorm, en haal die door heel-ei en paneer ze in fijn gemalen panco. Bak de koekjes af in de frituur. Haal de gefrituurde koekjes tenslotte door een dipper (paneersuiker) die er bij past: kaneelsuiker, pistachesuiker, sesamsuiker…

Je kunt deze koekjes bij de koffie geven, maar ook (warm) bij een dessert gebruiken; een lekkere winterijscoupe met peer en kaneelijs bijvoorbeeld.
Handig is om de koekjes in een wat grotere hoeveelheid in het voren te maken, in te vriezen, en ze pas op de dag van gebruik af te bakken. Je kunt ze direct vanuit de vriezer frituren en daarna paneren.

Pistachesuiker kun je maken door gevliesde pistachepitten in de keukenmachine te malen, met een klein beetje castor melis. Dit maalsel meng je vervolgens met de suiker.Sesamsuiker is fijne suiker vermeng met geroosterde sesamzaadjes.

Reageer op dit artikel