artikel

Hoe is ’t nu met the Chippery ?

Horeca

Vorig jaar won The Chippery de Horecava Innovation Award. Tientallen aanvragen uit binnen- en buitenland kreeg licentiehouder Wessels Horeca Ondernemingen voor de formule van terplekke versgebakken chips. Een jaar later is The Chippery nog steeds alleen op attractiepark Six Flags in Biddinghuizen actief. Expansie van het van oorsprong Canadese concept staat op een laag pitje.

The Chippery is een mini-chipsfabriekje met verkoopcounter op een oppervlakte van 20 m2. De chips worden vers onder het oog van bezoekers gemaakt. Schoongewassen aardappelen worden met schil en al in flinterdunne plakjes gesneden.Vervolgens glijden ze de hete olie in en een minuut later rollen ze er als goudgele, krokante chips weer uit. Direct na het bakken worden ze gekruid met gangbare en minder bekende exotische smaken.

Het concept is bij uitstek geschikt voor A1-locaties met druk voetgangersverkeer. Wessel Wessels hoopte op tien verkooppunten binnen twee jaar, maar tot nu toe is The Chippery eigenlijk alleen nog bij Six Flags te vinden.

‘Na de Horecava van 2003 liep het storm aan reacties. Maar de investering van 50.000 euro is blijkbaar te hoog voor franchisehouders. Voor kleine zelfstandigen is het eigenlijk niet te doen en de deals die ik bijna rond had met de grote winkelketens, gingen niet door’, zegt Wessels. ,,De concerns haakten massaal af toen het met de economie bergafwaarts ging. Als licentiehouder zijn we te klein om The Chippery zelf in het land neer te zetten. We investeren liever in een formule die 100 procent van ons zelf is. Over twee jaar is het slechte economische tij vast gekeerd. Ondertussen blijven we op zoek naar sterke partners voor The Chippery.’

Tot die tijd richt de ondernemer z’n pijlen op Sanday’s, de nieuwe sandwichketen die hij najaar 2003 opstartte. Ook hier staat versheid hoog in het vaandel. De dagverse sandwiches mogen alleen verkocht worden op de dag dat ze gemaakt zijn. De eerste unit ging van start in Rotterdam. De tweede kiosk draait alleen tijdens beurzen in Amsterdam Rai, met de première op de Horecava. Voor 2004 verwacht Wessels nog twee à drie vestigingen in de randstad te openen.

The Chippery is een mini-chipsfabriekje met verkoopcounter op een oppervlakte van 20 m2. De chips worden vers onder het oog van bezoekers gemaakt. Schoongewassen aardappelen worden met schil en al in flinterdunne plakjes gesneden.Vervolgens glijden ze de hete olie in en een minuut later rollen ze er als goudgele, krokante chips weer uit. Direct na het bakken worden ze gekruid met gangbare en minder bekende exotische smaken.

Het concept is bij uitstek geschikt voor A1-locaties met druk voetgangersverkeer. Wessel Wessels hoopte op tien verkooppunten binnen twee jaar, maar tot nu toe is The Chippery eigenlijk alleen nog bij Six Flags te vinden.

‘Na de Horecava van 2003 liep het storm aan reacties. Maar de investering van 50.000 euro is blijkbaar te hoog voor franchisehouders. Voor kleine zelfstandigen is het eigenlijk niet te doen en de deals die ik bijna rond had met de grote winkelketens, gingen niet door’, zegt Wessels. ,,De concerns haakten massaal af toen het met de economie bergafwaarts ging. Als licentiehouder zijn we te klein om The Chippery zelf in het land neer te zetten. We investeren liever in een formule die 100 procent van ons zelf is. Over twee jaar is het slechte economische tij vast gekeerd. Ondertussen blijven we op zoek naar sterke partners voor The Chippery.’

Tot die tijd richt de ondernemer z’n pijlen op Sanday’s, de nieuwe sandwichketen die hij najaar 2003 opstartte. Ook hier staat versheid hoog in het vaandel. De dagverse sandwiches mogen alleen verkocht worden op de dag dat ze gemaakt zijn. De eerste unit ging van start in Rotterdam. De tweede kiosk draait alleen tijdens beurzen in Amsterdam Rai, met de première op de Horecava. Voor 2004 verwacht Wessels nog twee à drie vestigingen in de randstad te openen.

Reageer op dit artikel