artikel

KoffieTijd

Horeca

Tijdens KoffieTijd staat dagelijks het vak van de ‘barista’ onder de aandacht. Een barista is een koffie-expert die volledige beheersing heeft over de espresso-apparatuur en daarmee een groot aantal koffies en koffiespecialiteiten kan bereiden. Ook zijn het vaak vaktoppers op het gebied van de Latte Art, het maken van creatieve vormen in de schuimlaag op de cappuccino. De ‘barista’ vindt zijn oorsprong in het koffiegekke Italië.

De ‘baristi’ Louis Claus en Roos van Asten van café De Blonde Pater in Nijmegen verzorgen samen met Koffiebranderij Peeze uit Arnhem de demostraties in de HorecaVarena. Roos behaalde dit jaar tijdens het Nederlands Kampionschap Latte Art de derde plaats.

De twee lieten vandaag het beurspubliek zien hoe je mooie koffies maakt en hoe je met Latte Art voor toegevoegde waarde zorgt. Ook nodigden zij belangstellenden uit om zelf aan de slag te gaan. En om uiteraard te proeven! Geniet hieronder van een sfeerimpressie.

Radio Noord-Holland interviewt baristi Louis Claus en Jeroen Veldkamp, regerend kampioen ‘Dutch Barista Championship’.
Louis Claus, eigenaar van café De Blonde Pater, demonstreert zijn talenten.
Aan de toegestroomde belangstellenden legt Louis precies uit hoe ‘Latte Art’ werkt.
Een koffiehuis-eigenaar wil wel eens weten hoe het zit met de kosten! Louis gaat hier heel gedreven op in.
Ondertussen proeft zijn vrouw de geserveerde koffie extra oplettend.
Vooruit nog één bakkie dan!
Reageer op dit artikel