artikel

Waarschuwingen

Horeca

Klik verder en u wordt door uw collega’s gewaarschuwd voor misstanden. Bent u opgelicht, beroofd? Laat het de redactie weten. Samen staan we sterk tegen het oplichtersgilde. Deze week kwamen er weer drie nieuwe waarschuwingen binnen. Welke?

Hotel Corel in Scheveningen kreeg bezoek van een mannelijke gast van circa 60 jaar met grijs haar en een baardje Hij was gekleed in een pantalon en een zwart met wit colbert. De man heeft een Haags accent en zegt in België te wonen. De man had de eerste nacht betaald maar de tweede nacht niet. Toen de hotelier aan de man vroeg wanneer hij zou betalen kwam hij met een smoes dat zijn auto was opengebroken en naar de bank moest gaan om geld te halen. Hij had zijn koffer bij de receptie achtergelaten als borg maar is niet meer teruggekomen naar het hotel.

Hotel Amsterdam – De Roode Leeuw heeft een factuur ontvangen van Hotels & Conventions International, gevestigd te Ajax, Ontario en Canada. Deze factuur dient betaald te worden voor een advertentie in ‘The World’s foremost directory for Meeting Planners and Travel Agents’. Bij deze factuur zit een kopie van de advertentie van het hotel uit de ‘Hotel and Travel Index’. De factuur die zij zenden is voor $1195,-. Gelukkig is deze rekening bij het hotel onderschept als zijnde onterecht. Het gevaar kan echter bestaan dat deze er bij sommige bedrijven wel tussendoor glipt. Kijk hiervoor uit!

Een echtpaar uit Driebergen Rijsenburg heeft lange tijd gelogeerd in Van der Valk West-End te Arnhem. Bij inchecken heeft het echtpaar 7 overnachtingen vooruit betaald. Zij hebben hierna meerdere malen hun verblijf in het hotel verlengd. Toen een receptiemedewerker aan de praat raakte met het echtpaar bleek de reden van het lange verblijf de vertraagde opleverdatum van hun nieuwe huis. Na een aantal dagen werd gevraagd wanneer er een bedrag van de rekening werd betaald aangezien deze zeer opliep mede door het verbruik van het echtpaar in het restaurant. Zij gaven aan dat de rekening overgemaakt zou worden door de projectontwikkelaar van hun huis. Na het uitblijven van betalen door de projectontwikkelaar en het echtpaar, heeft de receptioniste het echtpaar dringend verzocht om te betalen. De man werd op dat moment zenuwachtig en wist niets meer te zeggen. De politie is gebeld en het echtpaar bleek bij hen bekend en is door hen meegenomen naar het bureau. Volgens de politie had het echtpaar vorig jaar in een ander hotel een onbetaalde rekening openstaan van €13.000,-.

Hotel Corel in Scheveningen kreeg bezoek van een mannelijke gast van circa 60 jaar met grijs haar en een baardje Hij was gekleed in een pantalon en een zwart met wit colbert. De man heeft een Haags accent en zegt in België te wonen. De man had de eerste nacht betaald maar de tweede nacht niet. Toen de hotelier aan de man vroeg wanneer hij zou betalen kwam hij met een smoes dat zijn auto was opengebroken en naar de bank moest gaan om geld te halen. Hij had zijn koffer bij de receptie achtergelaten als borg maar is niet meer teruggekomen naar het hotel.

Hotel Amsterdam – De Roode Leeuw heeft een factuur ontvangen van Hotels & Conventions International, gevestigd te Ajax, Ontario en Canada. Deze factuur dient betaald te worden voor een advertentie in ‘The World’s foremost directory for Meeting Planners and Travel Agents’. Bij deze factuur zit een kopie van de advertentie van het hotel uit de ‘Hotel and Travel Index’. De factuur die zij zenden is voor $1195,-. Gelukkig is deze rekening bij het hotel onderschept als zijnde onterecht. Het gevaar kan echter bestaan dat deze er bij sommige bedrijven wel tussendoor glipt. Kijk hiervoor uit!

Een echtpaar uit Driebergen Rijsenburg heeft lange tijd gelogeerd in Van der Valk West-End te Arnhem. Bij inchecken heeft het echtpaar 7 overnachtingen vooruit betaald. Zij hebben hierna meerdere malen hun verblijf in het hotel verlengd. Toen een receptiemedewerker aan de praat raakte met het echtpaar bleek de reden van het lange verblijf de vertraagde opleverdatum van hun nieuwe huis. Na een aantal dagen werd gevraagd wanneer er een bedrag van de rekening werd betaald aangezien deze zeer opliep mede door het verbruik van het echtpaar in het restaurant. Zij gaven aan dat de rekening overgemaakt zou worden door de projectontwikkelaar van hun huis. Na het uitblijven van betalen door de projectontwikkelaar en het echtpaar, heeft de receptioniste het echtpaar dringend verzocht om te betalen. De man werd op dat moment zenuwachtig en wist niets meer te zeggen. De politie is gebeld en het echtpaar bleek bij hen bekend en is door hen meegenomen naar het bureau. Volgens de politie had het echtpaar vorig jaar in een ander hotel een onbetaalde rekening openstaan van €13.000,-.

Reageer op dit artikel