artikel

Herfst-ijs

Horeca

Chocolade roomijs met lavendel en gesuikerde amandelenVermeng geschaafde amandelen met suikerstroop en verdeel het mengsel over een bakplaat met vetvrij papier. Droog de amandelen in vier uur in de op 100 ºC ingeschakelde oven. Schep de amandelen regelmatig om Leg op een bord drie bolletjes chocoladeroomijs met verse lavendel. Strooi tot slot de gesuikerde amandelen […]

Chocolade roomijs met lavendel en gesuikerde amandelen
Vermeng geschaafde amandelen met suikerstroop en verdeel het mengsel over een bakplaat met vetvrij papier. Droog de amandelen in vier uur in de op 100 ºC ingeschakelde oven. Schep de amandelen regelmatig om Leg op een bord drie bolletjes chocoladeroomijs met verse lavendel. Strooi tot slot de gesuikerde amandelen over het dessert.

Stracciatella roomijs met blauwe bessen en vanillestroop
Karamelisseer suiker, schenk er water bij en voeg er vanillemerg aan toe. Laat het geheel inkoken tot stroopdikte. Schep een bolletje stracciatella roomijs in likeurcoupes en strooi er blauwe bessen overn. Schenk hier tot slot de vanillestroop over. Dit dessert is zeer geschikt als onderdeel van een grand dessert.

Chocolade roomijs met pistachekletskoppen en karamel/crème fraïche-saus
Karameliseert suiker in een steelpan en blus het af met water. Kook de karamel in tot sausdikte. Fris de afgekoelde saus op met een lepel crème fraîche. Spatel gehakte en geroosterde pistachepitten door het kletskoppenbeslag. Bak de kletskoppen af in de oven. Schep bollen chocolade roomijs op de borden. Druppel de karamelsaus om het chocolade roomijs heen. Druk de kletskoppen voorzichtig in het ijs. Strooi er gehakte kastanjes over als garnering.

Stracciatella roomijs met lemon-limecurd
Meng eieren, citroen en limoensap, suiker en boter in een steelpan. Gaar de curd al roerende op een laag vuur. Als de curd te heet wordt kan hij te veel naar eieren gaan smaken en snel aanbranden. Zeef de curd als hij de juiste dikte heeft, direct door een bolzeef. Serveer de koude curd in strepen op de borden, schep er bolletjes stracciatella roomijs bij en garneer het dessert met blauwe bessen en fijngesneden munt.

Slagroomijs met chocoladeflensjes en koude vlierbessencompote
Maak een flensjesbeslag en voeg er cacaopoeder naar smaak aan toe. Kook vlierbessen op met steranijs, vanille en suiker. Laat de compote afkoelen. Bak de flensjes vervolgens zo dun mogelijk en laat ze afkoelen. Vul de flensjes met de koude compote. Snijd de gevulde flensjes in brede plakken en leg ze op de borden. Serveer het gerecht met een grote bol slagroomijs

Chocolade roomijs met lavendel en gesuikerde amandelen
Vermeng geschaafde amandelen met suikerstroop en verdeel het mengsel over een bakplaat met vetvrij papier. Droog de amandelen in vier uur in de op 100 ºC ingeschakelde oven. Schep de amandelen regelmatig om Leg op een bord drie bolletjes chocoladeroomijs met verse lavendel. Strooi tot slot de gesuikerde amandelen over het dessert.

Stracciatella roomijs met blauwe bessen en vanillestroop
Karamelisseer suiker, schenk er water bij en voeg er vanillemerg aan toe. Laat het geheel inkoken tot stroopdikte. Schep een bolletje stracciatella roomijs in likeurcoupes en strooi er blauwe bessen overn. Schenk hier tot slot de vanillestroop over. Dit dessert is zeer geschikt als onderdeel van een grand dessert.

Chocolade roomijs met pistachekletskoppen en karamel/crème fraïche-saus
Karameliseert suiker in een steelpan en blus het af met water. Kook de karamel in tot sausdikte. Fris de afgekoelde saus op met een lepel crème fraîche. Spatel gehakte en geroosterde pistachepitten door het kletskoppenbeslag. Bak de kletskoppen af in de oven. Schep bollen chocolade roomijs op de borden. Druppel de karamelsaus om het chocolade roomijs heen. Druk de kletskoppen voorzichtig in het ijs. Strooi er gehakte kastanjes over als garnering.

Stracciatella roomijs met lemon-limecurd
Meng eieren, citroen en limoensap, suiker en boter in een steelpan. Gaar de curd al roerende op een laag vuur. Als de curd te heet wordt kan hij te veel naar eieren gaan smaken en snel aanbranden. Zeef de curd als hij de juiste dikte heeft, direct door een bolzeef. Serveer de koude curd in strepen op de borden, schep er bolletjes stracciatella roomijs bij en garneer het dessert met blauwe bessen en fijngesneden munt.

Slagroomijs met chocoladeflensjes en koude vlierbessencompote
Maak een flensjesbeslag en voeg er cacaopoeder naar smaak aan toe. Kook vlierbessen op met steranijs, vanille en suiker. Laat de compote afkoelen. Bak de flensjes vervolgens zo dun mogelijk en laat ze afkoelen. Vul de flensjes met de koude compote. Snijd de gevulde flensjes in brede plakken en leg ze op de borden. Serveer het gerecht met een grote bol slagroomijs

Reageer op dit artikel