artikel

Iedere dag een andere whisky

Horeca

Whisky is populair. Honderden varianten zijn er. Authentiek en commercieel. Uit de Schotse Highlands of Ierland. Een paar jaar oud tot decennia op hout gelagerd. ‘Whisky intrigeert’, zegt Martijn Snoeck. De eigenaar van North End in Leiden heeft 200 soorten whisky op de plank en wil doorgroeien naar 365.Wilt u ook meer whisky op de plank? Bekijk dan hier de tips van Martijn.

  • Exclusieve whisky’s zijn duur. Veel flessen op voorraad houden kan een fiks kapitaalbeslag betekenen. Een bijkomend voordeel is wel dat zeldzame whisky’s meer waard worden en dat een aangebroken fles whisky niet aan smaakbederf onderhevig is.
  • De variëteit in smaken is enorm. Goed proeven is belangrijk. Let ook op de herkomst van de whisky. Weet waarover je praat!
  • Begin met een aantal grote en bekende merken. Glenfiddich, Jameson of Famous Grouse. Bouw van hieruit het assortiment uit met minder bekende merken en variëteiten.
Reageer op dit artikel