artikel

Spruitjesbeignets

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:300 gram spruitjes 75 gram bloem 1 ei 2 eetlepels witte wijn (of water) zout, peper 1 eiwit olie om te frituren Bereidingswijze:Zeef de bloem. Klop een glad beslag van de bloem, het ei, de witte wijn of het water, zout en peper. (Laat het beslag, afgedekt, circa 30 minuten rusten in […]

Ingrediënten voor 2 personen:
300 gram spruitjes
75 gram bloem
1 ei
2 eetlepels witte wijn (of water)
zout, peper
1 eiwit
olie om te frituren

Bereidingswijze:
Zeef de bloem. Klop een glad beslag van de bloem, het ei, de witte wijn of het water, zout en peper. (Laat het beslag, afgedekt, circa 30 minuten rusten in de koelkast.) Maak intussen de spruitjes schoon en kook ze in ruim kokend water, afhankelijk van de grootte 7-10 minuten, voor. Spoel ze af met koud water, laat ze heel goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

Verhit de frituurolie tot 180 graden C. Sla het eiwit stijf het spatel dit voorzichtig door het beslag. Dompel de spruitjes in gedeelten in het beslag en frituur ze – weer in gedeelten – in 3-4 minuten goudbruin.

Lekker met een (kant en klare) knoflook- of kerriesaus.

Ingrediënten voor 2 personen:
300 gram spruitjes
75 gram bloem
1 ei
2 eetlepels witte wijn (of water)
zout, peper
1 eiwit
olie om te frituren

Bereidingswijze:
Zeef de bloem. Klop een glad beslag van de bloem, het ei, de witte wijn of het water, zout en peper. (Laat het beslag, afgedekt, circa 30 minuten rusten in de koelkast.) Maak intussen de spruitjes schoon en kook ze in ruim kokend water, afhankelijk van de grootte 7-10 minuten, voor. Spoel ze af met koud water, laat ze heel goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

Verhit de frituurolie tot 180 graden C. Sla het eiwit stijf het spatel dit voorzichtig door het beslag. Dompel de spruitjes in gedeelten in het beslag en frituur ze – weer in gedeelten – in 3-4 minuten goudbruin.

Lekker met een (kant en klare) knoflook- of kerriesaus.

Reageer op dit artikel