artikel

Suikerbroodtoast met eendenlever, eendenborst en rozijnencompote

Horeca

Ingrediënten
160 g suikerbrood
120 g eendenlever
3 g zout
3 g peper, zwart
1 cl armagnac
160 g eendenborst
balsamico vinaigrette
13 cl aceto balsamico
27 cl olijfolie
1/20 bos kervel
1/20 bos dille
1/20 bos dragon
1/8 krop lollo rosso
1/8 krop frisee
rozijnencompote

Bereiding
Toast de uitgestoken plakken suikerbrood krokant ineen pan met anti aanbaklaag.
Snijd de goed doorgekoelde eendenlever in dunne plakken op de snijmachine. Maakvan 20 g eendenlever vier krullen. Marineer de rest van de eendenlever met zout,peper en armagnac.

Beleg het afgekoelde suikerbrood met de plakken gemarineerde eendenlever. Maakde eendenborst schoon en verwijder de vliezen. Bak vervolgens de eendenborstdroog in een hete pan. Zet de eendenborst daarna 3 minuten in een combi-oven van180 graden.

Haal het vlees uit de oven, laat het 10 minuten rusten en trancheer de eend indunne plakken.

Was de sla. Maak van aceto balsamico, olijfolie, kervel, dille en dragon eenbalasamico vinaigrette. Maak de sla aan met tweederde van deze vinaigrette. Houde rest apart voor de garnering van het gerecht

Wel de rozijnen. Maak hiervan samen met de suiker een compote.

Bouw een taartje van laagjes met salade, eendenborst, eendenlever en belegdesuikerbroodtoast. Dresseer op de laatste snee een krul eendenlever en eenquenelle rozijnencompote. Garneermet versgemalen peper en de rest van de balsamicodressing.

Terug naar receptenoverzicht…

Bereiding
Toast de uitgestoken plakken suikerbrood krokant ineen pan met anti aanbaklaag.
Snijd de goed doorgekoelde eendenlever in dunne plakken op de snijmachine. Maakvan 20 g eendenlever vier krullen. Marineer de rest van de eendenlever met zout,peper en armagnac.

Beleg het afgekoelde suikerbrood met de plakken gemarineerde eendenlever. Maakde eendenborst schoon en verwijder de vliezen. Bak vervolgens de eendenborstdroog in een hete pan. Zet de eendenborst daarna 3 minuten in een combi-oven van180 graden.

Haal het vlees uit de oven, laat het 10 minuten rusten en trancheer de eend indunne plakken.

Was de sla. Maak van aceto balsamico, olijfolie, kervel, dille en dragon eenbalasamico vinaigrette. Maak de sla aan met tweederde van deze vinaigrette. Houde rest apart voor de garnering van het gerecht

Wel de rozijnen. Maak hiervan samen met de suiker een compote.

Bouw een taartje van laagjes met salade, eendenborst, eendenlever en belegdesuikerbroodtoast. Dresseer op de laatste snee een krul eendenlever en eenquenelle rozijnencompote. Garneermet versgemalen peper en de rest van de balsamicodressing.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels