artikel

Evenement 2004: Get mixed!

Horeca

Het epicentrum van de eventbranche ligt op 24 en 25 maart in Jaarbeurs Utrecht. Het bruist dan van bedrijvigheid tussen 13.00 uur en 21.00 uur op de beursvloer van Evenement 2004.

Evenement is meer dan een beurs. Dat bewijst het door elk jaar opnieuw met presentaties te komen die onafhankelijk van de exposanten worden gerealiseerd en door het organiseren van een educatief randprogramma.

Beurs
Naar verwachting zullen meer dan 10.000 bezoekers afkomen op de vakbeurs Evenement 2004. Daarvan is ongeveer tachtig procent afkomstig uit het bedrijfsleven en circa twintig procent uit de eventbranche. De meest actuele deelnemerslijst staat op www.evenement2004.nl

Beleving
Entree
In de entree is een sfeer gecreëerd die de bezoekers direct in het thema van de beurs onderdompelt. Het thema van 2004 is GET MIXED: het mixen van culturen, het mixen van ervaringen, het mixen van aanbieders en van opdrachtgevers.

EventInspiratie / Belevingstunnel
Vanuit de entree lopen de bezoekers door een doolhof waar ze GET MIXED beleven. De belevingstunnel is gerealiseerd door Mooi Design en Improve (idee, coördinatie, decor en belichting), met ondersteuning van Theatex (theaterdoek), Hebo Afdekvloeren Verhuur (vloerbedekking) en Mirage (steigerbouw). De uitdaging aan hen was niet alleen om GET MIXED vorm te geven, maar om dit te doen met minimale middelen waarbij creativiteit en niet de geldbuidel leidraad is.

EventFoodCourt
De beurs brengt een unieke mix van smaken en sferen op het EventFoodCourt. Hier laten cateraars zien wie zij zijn en wat zij kunnen. Niet door individuele stands en buffetten, maar door een nog nooit eerder vertoonde gezamenlijke presentatie, waarin ieders prestatie bijdraagt aan de beleving. Een unieke GET MIXED Catering die verzorgd wordt door Martinair Partyservice, Oriental Catering, Frans Kuil en Taat & De Regt.

EventInteractie / EventAvenue
Het middelpunt van de beurs is EventAvenue, met haar vernieuwende mix van decor, techniek en entertainment. Zand vormt de basis van een steeds veranderend decor, waarin bijzonder belichting, zandmachines, zandsculpturen, living statues en acrobaten zorgen voor een doorlopende poëtische ervaring. Onnadrukkelijk, verwonderlijk en een genot voor het oog. EventAvenue wordt gerealiseerd door Van der Maarel Sfeerdecoraties (decor), Improve (techniek) en Marc van Laere Producties (entertainment). De EventAvenue wordt tevens mogelijk gemaakt door Cirque Magnifique, Bencha Theater, Living Sculptures, Klimteam Joost van Dijk, Brocéliande, Shalton Theatre en Rimbaax.

Evenement 2004 Vakprijzen
Voor het eerst worden tijdens Evenement ook vakprijzen voor de beste stands uitgereikt. De stands worden beoordeeld op de beursspeerpunten innovatie, inspiratie en interactie door een jury die bestaat uit Arjan van Dijk, Gerard Jongerius, Henriëtte Vrisekoop en Marc Liethof. Er wordt één prijs uitgereikt aan de stand die het meest innovatief is, één prijs voor de stand die het meest voldoet aan het speerpunt inspiratie en één prijs voor de meest interactieve stand. Bovendien wordt een prijs toegekend aan de overall winnaar: de stand die het hoogste totaal aantal punten behaalt. De prijzen worden uitgereikt tijdens de standhouderborrel op woensdagavond 24 maart.

Reageer op dit artikel