artikel

Lam uit de Mediterranee

Horeca

Ingrediënten
1 kg lamsracks
800 g aubergine
1 kg Frieslanders
1 gele courgette
400 g pomodori
150 g zwarte olijven
150 g zilveruitjes
50 g boter
1 dl olijfolie
0,5 bos tijm
0,5 bos rozemarijn
20 g laurier
5 g suiker
peper, zeezout

prijs p.p. 2,85

Bereidingswijze:
Snijd het vet van de lamsracks en bak ze in de pan aan. Bak ze in de oven in 6 minuten op 180º rosé. Plisseer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in plakken. Bak courgette beetgaar in olijfolie. Zet courgette warm weg op keukenpapier. Bak de tomaten gaar met tijm en rozemarijn. Houd tomaten warm op keukenpapier.

Snijd de aubergine in dunne plakken. Bestrooi met zeezout en suiker en laat uitlekken in vergiet. Spoel plakken na 15 minuten af en dep ze goed droog. Bak aubergine goudbruin en gaar. Leg op keukenpapier en houd warm.

Schil de aardappels en snijd ze julienne. Dep aardappels goed droog. Voeg ze bij geklaarde boter. Breng op smaak met peper en zout. Bak aardappels in steker aan een kant bruin. Verwijder steker uit de pan en bak andere kant bruin. Laat rondjes op keukenpapier uitlekken en houd ze warm.
Blancheer uitjes. Zet ze aan met laurier, tijm, zeezout. Bestrooi ze met suiker en dek ze af met vetvrij papier. Plaats ze in de oven. Serveer warm. Maak het bord op.

Reageer op dit artikel