artikel

Snack-toptien verwerkt in verrassende menu’s

Horeca

De toptien snacks in leuke, creatieve menuutjes of op broodjes. Vul het maar zelf in. Het mag alle kanten op. Met die opdracht zette Snackkoerier de top tien deelnemers van de vakwedstrijd Het Lekkerste Snackmenu aan het werk. De winnaar van die vakwedstrijd mocht met de no. 1 snack aan de gang, de tweede met no. 2 snack enzovoort. In deze eerste aflevering komen de menu’s van de nummer een, drie, vijf, zeven en negen aan bod. In september, als Snackkoerier weer een themanummer over Snacktoppers heeft, volgen de overige kandidaten.

No. 3 Fred Stevense
Bami-Trassi

Wie is Fred Stevense?
Fred Stevense begon als leerling-kelner en werd daarna gastheer in de luxe horeca. Ook werkte hij bij de marine als chef hofmeester en directeur van de marine-officiersclub. Sinds zeven jaar bestiert hij Anytyme DeRoode Vos in Goor. Hij deed acht keer mee aan de vakwedstrijd Lekkerste Broodje van Nederland en eindigde zeven keer bij de eerste drie. In 1998 won hij die wedstrijd. Dit jaar deed hij voor het eerst mee bij Het Lekkerste Snackmenu.

Ingrediënten:
1 bamischijf, sambalboontjes met tandori, gefrituurde Japanse glasnoedels met wat peterselie, paprikareepjes en peper, Tokyofrites (hele dunne frites bereid met knoflook, ketjap en djahé) en zongedroogde Pappadums (gefrituurde linzenpannenkoekjes) en Teryjakimarinade.

Hoe kwam je op het idee?
Door mijn werk bij de Marine ben ik bekend met de Indische keuken. Woensdag heette het altijd ‘blauwe hap’ (bijnaam voor Indisch eten). Een menu als dit ontstaat door creatief te zijn, smaken bij elkaar te zoeken, kijken naar de uitstraling en een passende garnituur. Die Pappadums bijvoorbeeld zijn nu helemaal in. Bij mijn groothandel worden ze veel verkocht. Het zijn soort linzenpannenkoekjes die je kunt frituren. Heel populair in India. Het menu is een wat luxe maaltijd; ik weet nog niet of ik het zelf ga verkopen.

Adviesverkoopprijs€
6,95

Reageer op dit artikel