artikel

Snack-toptien verwerkt in verrassende menu’s

Horeca

De toptien snacks in leuke, creatieve menuutjes of op broodjes. Vul het maar zelf in. Het mag alle kanten op. Met die opdracht zette Snackkoerier de top tien deelnemers van de vakwedstrijd Het Lekkerste Snackmenu aan het werk. De winnaar van die vakwedstrijd mocht met de no. 1 snack aan de gang, de tweede met no. 2 snack enzovoort. In deze eerste aflevering komen de menu’s van de nummer een, drie, vijf, zeven en negen aan bod. In september, als Snackkoerier weer een themanummer over Snacktoppers heeft, volgen de overige kandidaten.

No. 5 Peter van Uden
Goudse Harmonie

Wie is Peter van Uden?
Peter van Uden zette zijn eerste schreden in de horeca als leerling-kok. Daarna werkte hij als kok in een bistro, een sterrenrestaurant in Eindhoven en een zalencentrum annex partycateraar. Daarna begon hij voor zichzelf en is eigenaar van Snackpoint La Compagnie in Boekel. Sinds vijf jaar is Peter van Uden ook begeleidend ondernemer bij Hoger Rendement Horeca, voorzitter van de formule Snackpoint. Vorig jaar werd hij derde bij de vakwedstrijd.

Hoe kwam je op het idee?’
In eerste instantie natuurlijk door Snackkoerier, omdat jullie mij gevraagd hebben. Bij Snackpoint doen we veel met menu’s. Die ontstaan tijdens bijeenkomsten waarbij we experimenteren met allerlei menucomponenten. Kaas en fruit is een prima combinatie.

Ingrediënten:
1 kaassoufflé, 1 hamkaassoufflé, tomaten-fruitsaus, aardappelwedges, 2 hamkaas-rolletjes, salade, gegarneerd met sinasappel en appel en als toetje mandarijnenmousse.

Adviesverkoopprijs:€
4,95

Reageer op dit artikel