artikel

Snack-toptien verwerkt in verrassende menu’s

Horeca

De toptien snacks in leuke, creatieve menuutjes of op broodjes. Vul het maar zelf in. Het mag alle kanten op. Met die opdracht zette Snackkoerier de top tien deelnemers van de vakwedstrijd Het Lekkerste Snackmenu aan het werk. De winnaar van die vakwedstrijd mocht met de no. 1 snack aan de gang, de tweede met no. 2 snack enzovoort. In deze eerste aflevering komen de menu’s van de nummer een, drie, vijf, zeven en negen aan bod. In september, als Snackkoerier weer een themanummer over Snacktoppers heeft, volgen de overige kandidaten.

No. 7 Marlie Paas
Het Hamburgse Hamburgermenu

Wie is Marlie Paas?
Marlie Paas werkte eerst in een slagerij, maar wilde eigenlijk als kind al een eigen cafetaria hebben. Die droom kwam uit. Sinds tien jaar heeft ze cafetaria Don Bosco in Ulestraten. Sinds vijf jaar is ze met haar zaak Don Bosco aangesloten bij de keten Snackpoint. Paas deed dit jaar voor de derde keer mee aan de vakwedstrijd. Vorig jaar werd ze tweede, achter haar dochter Mariëlle Drenth.

Hoe kwam je op het idee?‘
Ik kom op ideeën door gewoon te kijken wat ik allemaal in mijn vriescel heb. Dan ga ik mixen en met anderen brainstormen, meestal komt er dan wel wat leuks uit. Daarna is het natuurlijk van belang het geheel goed op te maken. Ik heb geen bakplaat, alles komt uit de frituur. Daardoor kunnen we snel menu’s bereiden en de kwaliteit van producten uit de frituur is prima. Ik probeer de verkoop te stimuleren door een menu van de week op een bord te tonen in mijn vitrine.’

Ingrediënten:
2 hamburgers, 2 reibekuchen (aardappelpannekoekjes), plakjes cheddarkaas, snackdressing, gesnipperde rode ui, pom’ duchesse, aardappelsalade met hamreepjes, partjes komkommer, gegarneerd met tomaat en als toetje kersen-vanille mousse.

Adviesprijs:
5,95

Reageer op dit artikel