artikel

Snack-toptien verwerkt in verrassende menu’s

Horeca

De toptien snacks in leuke, creatieve menuutjes of op broodjes. Vul het maar zelf in. Het mag alle kanten op. Met die opdracht zette Snackkoerier de top tien deelnemers van de vakwedstrijd Het Lekkerste Snackmenu aan het werk. De winnaar van die vakwedstrijd mocht met de no. 1 snack aan de gang, de tweede met no. 2 snack enzovoort. In deze eerste aflevering komen de menu’s van de nummer een, drie, vijf, zeven en negen aan bod. In september, als Snackkoerier weer een themanummer over Snacktoppers heeft, volgen de overige kandidaten.

No 9. Mariëlle Drenth‘
Summer Dream’

Wie is Mariëlle Drenth?
Mariëlle Drenth (16) volgt op dit moment nog een horecaopleiding. Na gastheer/kok is het nu tijd voor de opleiding café/bar- en fastfoodmanagement. Drenth werkt sinds vijf jaar mee in de zaak van haar moeder, Snackpoint Don Bosco in Ulestraten, waarbij het laatste anderhalf jaar dagelijks. Vorig jaar deed ze voor het eerst mee aan de vakwedstrijd en werd met het menu La Isla Bonita meteen eerste.

Hoe kwam je op het idee?’
Het menu is deels gebaseerd op mijn inzending van dit jaar voor de vakwedstrijd. Toen heb ik de Buffalo gebruikt en nu dus de Mexicano. Verder heb ik nog wat andere aanpassingen gedaan. ‘Summer Dream’ komt een keer terug in de folder van Snackpoint, maar dat geldt ook voor de andere menu’s van mijn collega’s.’

Ingrediënten:
Voorjaarsgroente, komkommer, tomaat, gefrituurde ananasschijfjes, Mexicano, Goudse kaas, 2 aardappelwafels, zoet-pittige saus (eigen recept), Mexicaanse bonensalade, afgemaakt met druif, sinasappel en peterselie. Toetje: vanillie-kersen mousse.

Adviesprijs:€
5,95

   
   

Reageer op dit artikel