artikel

De spelregels van de Top 100

Horeca

1) Omzet is de omzet exclusief BTW. 2) Omzet uitsluitend in Nederland gerealiseerde omzet van de gezamenlijke vestigingen over het jaar 2003. 3) We vatten het begrip ‘bedrijf’ ruim op. Veel ondernemingen in de horeca zijn franchiseketens of samenwerkingsverbanden. We nemen ze toch mee omdat ze belangrijk zijn voor de branche. Denk aan grote namen […]

1) Omzet is de omzet exclusief BTW.

2) Omzet uitsluitend in Nederland gerealiseerde omzet van de gezamenlijke vestigingen over het jaar 2003.

3) We vatten het begrip ‘bedrijf’ ruim op. Veel ondernemingen in de horeca zijn franchiseketens of samenwerkingsverbanden. We nemen ze toch mee omdat ze belangrijk zijn voor de branche. Denk aan grote namen als McDonald’s en Best Western.

4) In de gevallen dat we geen cijfers kregen, hebben we openbare bronnen gebruikt zoals de Kamers van Koophandel en inschattingen door deskundigen in de branche.

5) Als twee bedrijven dezelfde omzet hebben, gaat degene met de meeste vestigingen voor. Is ook dat gelijk, dan rangschikken we op alfabet.

Reageer op dit artikel