artikel

Esparragos al comino

Horeca

Esparragos al comino, ofwel asperges in amandel-komijnsaus, is een gerecht afkomstig uit de Andalusische provincie Granada in het zuiden van Spanje.In het recept vormen de komijn en de geplette amandel een heerlijke combinatie met de groene asperges. De saus kan van tevoren gemaakt worden.

Esparragos al comino

Ingrediënten
15 ml olijfolie
2 teentjes knoflook
1 boterham
5 ml amandelsnippers
6 ml zoet paprikapoeder
2 ml gemalen komijn
6 ml wijnazijn
zout
225 g groene asperges

Bereidingswijze:
Verhit de olie in een steelpan. Fruit knoflook, brood en amandelen, keer ze eenmaal om tot de knoflook, brood en amandelen lichtbruin zijn. Bewaar de olie.

Doe knoflook, brood en amandelen in de keukenmachine samen met 3 ml water en het paprikapoeder. Maal het fijn en voeg dan de komijn, azijn, 6 ml water en zout naar smaak toe. Het mengsel moet de consistentie hebben van een dikke saus.

Kook de asperges in zoveel water dat ze onderstaan (ongeveer 12 minuten). Laat ze uitlekken. Verwarm de olie in de steelpan opnieuw en sauteer de asperges 1 à 2 minuten.Voeg de saus toe en verwarm door en door.

Sluit de pan en laat het gerecht enkele minuten staan alvorens te serveren.

Reageer op dit artikel