artikel

Gestoomde peultjes met Oosterse honingsaus

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 eetlepels cashewnoten
  • ca. 400 g peultjes
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Chinees vijfkruidenpoeder

Bereidingswijze:
Halveer de cashewnoten en rooster ze langzaam goudbruin in een droge koekenpan. Maak de peultjes schoon. Snij de gewassen bosuitjes in schuine stukjes. Doe de peultjes in een stoommand, breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de peultjes in ca. 7 minuten beetgaar.

Verwarm tegen het eind van de stoomtijd de honing, sherry en sojasaus in een steelpannetje. Roer de bosui en gare peultjes erdoor en breng op smaak met vijfkruidenpoeder. Strooi de cashewnoten erover en serveer meteen. Lekker met roergebakken biefstuk en noedels of rijst.

Reageer op dit artikel