artikel

Gestoomde spitskool met kokossaus en garnalen

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 1 kleine spitskool
 • 3 (kaffir)limoenblaadjes
 • ca. 2 cm verse gemberwortel
 • 1 teen knoflook
 • (zee)zout
 • 1 stengel sereh (citroengras)
 • 1 blik kokosmelk (a 400 ml)
 • 5 blaadjes (Thaise) basilicum
 • mespunt rode pepervlokken of chilipoeder
 • limoensap
 • 3 eetlepels olie
 • 16 grote (ongepelde) garnalen

Bereidingswijze:
Was en snij de spitskool in fijne reepjes. Snij 2 limoenblaadje in stukjes. Schil de gember, pel de knoflook en hak ze fijn met wat zout. Verwijder de harde buitenkant van de sereh en snij het zachte binnenste fijn. Breng de kokosmelk aan de kook met limoenblaadjes, gember, knoflook, sereh, basilicum en pepervlokken en laat dit ca. 20 minuten trekken op laag vuur.

Giet de saus boven een kom door een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de kool in een stoommand en strooi er wat zout over.

Breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de kool in 6 à 7 minuten beetgaar. Verhit intussen de olie in een grote koekenpan en bak de garnalen op hoog vuur roze en net gaar. Verwarm de saus zonodig opnieuw en breng op smaak met wat limoensap en zout. Snij het derde limoenblaadje in ragfijne reepjes. Verdeel de saus over vier borden, schep de kool erop en verdeel de garnalen erover. Garneer met reepjes limoenblad en serveer meteen. Lekker met noedels of rijst.

Reageer op dit artikel