artikel

Oosters roergebakken asperges met peultjes

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 500 g witte asperges
 • 50 g peultjes
 • 3 bosuitjes
 • 1 rode peper
 • 1 teentje knoflook
 • 3 eetlepels (roerbak)olie
 • 2 theelepels geraspte verse gember (of ½
 • theelepel gemberpoeder)
 • 2 eetlepels oestersaus
 • 1-2 eetlepels (Japanse) sojasaus
 • 75 g lichtgezouten cashewnoten
Oosters roergebakken asperges met peultjes

Bereidingswijze:
Schil de asperges van het topje naar beneden en snij van de onderkant een stukje van ongeveer 2 cm. Snij de asperges schuin in stukken van ongeveer 4 cm. Snij de puntjes van de peultjes en halveer ze. Snij de bosuitjes in stukjes van ongeveer 2 cm.

Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Hak ook de knoflook heel fijn. Verwarm de aspergestukjes (niet de aspergekopjes) gedurende 3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Haal het schaaltje uit de magnetron en laat het op de aanrecht even nagaren.

Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook, rode peper en gember zachtjes tot het mengsel gaat geuren. Schep dan alle aspergestukjes, peultjes en bosui erdoor en roerbak de groenten ongeveer 3-4 minuten op hoog vuur. Voeg de oestersaus, sojasaus en 2 eetlepels water toe en verwarm de groenten afgedekt ongeveer 3 minuten. Schep de cashewnoten erdoor en verwarm het gerecht nog even zonder deksel. Lekker met (jasmijn)rijst.

Reageer op dit artikel