artikel

Peultjessalade met taugé

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 g peultjes
  • 100 g taugé
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:
Maak de peultjes schoon en kook ze in een pan met een bodempje water ongeveer 4 minuten. Doe de peultjes in een vergiet en spoel ze af met koud water. Laat de peultjes daarna uitlekken. Was de taugé en deze groente in een zeef. Overgiet de taugé met kokend water, spoel de groente daarna direct af met koud stromend water en laat de taugé uitlekken.

Was de bosuitjes en snij ze in dunne ringen. Schep in een schaal peultjes, taugé en bosuitjes voorzichtig door elkaar. Roer in een kommetje een dressing van ketjap, citroensap, peper en zout en sprenkel deze over de salade. Lekker bij Oosterse gerechten.

Reageer op dit artikel