artikel

Poon met kerrie en ananas uit de magnetron

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 g rode poonfilet
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 blikje (ca. 200 g) ananasstukjes
  • 25 g boter

Bereidingswijze:
Snijd de lente-uitjes (ook het groen) in stukjes. Spoel de visfilets onder de koude kraan af en dep ze daarna droog. Wrijf de poon in met het zout en het kerriepoeder en snijd de filets in stukjes van 3 cm.

Laat de ananas uitlekken. Doe de boter in een lage, ronde magnetronschaal. Dek de schaal af met een magnetrondeksel en laat de boter in de magnetron smelten: 1 minuut op vol vermogen. Roer de lenteuitjes door de boter en verwarm ze afgedekt 1 minuut op vol vermogen.

Meng de stukjes rode poonfilet met de uitjes en de ananasstukjes in de schaal en laat ze afgedekt op half vermogen gaar worden: 10-12 minuten. Tussentijds 3 x omscheppen.

Reageer op dit artikel