artikel

Roergebakken spitskool met appel

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1 kleine ui
 • 1 teentje knoflook
 • 2 appelen
 • 300 g grof gesneden spitskool
 • scheutje olie
 • 1 eetlepel milde kerriepoeder
 • ½ theelepel gemberpoeder (djahé)
 • zout
 • 1 eetlepel rozijnen
 • 2 eetlepels kokos
 • 2 eetlepels fijngehakte cashewnoten

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Was de appelen, snij ze doormidden en verwijder de klokhuizen. Snij de appelen in blokjes. Verhit de olie in een wok en laat op hoog vuur goed warm worden. Doe de ui in de pan en pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de kerrie- en gemberpoeder toe en schep alles door elkaar.

Doe de blokjes appel en rozijnen bij de ui in de pan en bak deze al omscheppend even mee. Voeg de spitskool en een beetje zout toe. Schep alles door elkaar. Zet het vuur eventueel wat lager en roerbak de groenten enkele minuten tot de spitskool nog net knapperig is. Strooi tenslotte de gehakte noten en de kokos er over. Lekker met aardappelpuree of rijst.

Reageer op dit artikel