artikel

Wit

Horeca

Albert Kooy’s column over zijn hartstocht voor de Nieuwe Nederlandse Keuken gelezen. Heerlijk die hartstocht voor Iets. En wat is de uwe?
Josephine Veering
Hoofdredacteur Horeca Journal

Wit is de ‘kleur’ van alle kleuren, wit is het licht. Wit is het licht dat mensen op de drempel van de dood soms zien. Wit was de kleur van de koksbuis die 1 november jl. voor de kist van Meesterkok Kees van Boerdonk werd neergelegd. Wit was de kleur van de koksbuizen van de tientallen rouwende Meesterkoks in de kerk. Zij droegen de kist en spraken woorden.

Ik kende Meesterkok Kees van Boerdonk, die op 42-jarige leeftijd aan een hartstilstand overleed, niet persoonlijk, maar het beeld dat mij door de ontroerde koks werd geschetst, raakte met diep. Het is dit beeld van afscheid en verbondenheid dat ik met deze woorden aan u overdraag; dit is nu de ware betekenis van een leven met het vak.

Wij wensen Patricia, Regina en Ascha veel licht en vinden het sterk en moedig dat Hof van Deurne op zaterdag 30 oktober haar deuren weer geopend heeft om het levenswerk van Kees verder gestalte te geven.

Josephine Veering
Hoofdredateur Horeca Journal

Reageer op dit artikel