artikel

Decoratief borrelhapje

Horeca

Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Wat op zich al een indicatie geeft van het feit dat je ook het verse loof kan eten. U kunt radijs verwerken in soep of in aardappelpuree. De radijsjes zelf worden rauw gegeten, en wel mét de felrode schil eraan. Die schil is bijzonder decoratief. Daarom worden radijsjes vaak gebruikt als borrelhapjes, bijvoorbeeld in combinatie met krabsla en feestelijk gepresenteerd met een glas champagne.

Smaak
Het meest bekend zijn de ronde rode radijsjes, maar er zijn ook witte en roodwitte varianten. De smaak van deze radijsjes is licht pittig. Was de groente voor gebruik en snij een plakje van de boven- en onderkant.

Bewaaradvies
Zonder loof zijn radijsjes ongeveer een week in de koelkast houdbaar. Met loof iets korter.

Tips

  • in plakjes vermengen tuinkruiden en kwark als broodbeleg
  • als borrelhapje met een dipsausje
  • in salade met blokjes appel en kaas
  • in salade met komkommer
Reageer op dit artikel