artikel

Gefrituurd ijs

Horeca

Wilt u precies weten hoe u het beste ijs kunt frituren? We leggen het u het hier uit. Om ijs te kunnen frituren neemt u eerst in een velletje feuille de brick, een Tunesisch deeg op basis van bloem, zout en water. En dan?

Bestrijk het velletje met eiwit. Doe daarop kaneelsuiker. Neem nu een bol ijs en paneer die goed in cakekruimels. Leg de gepaneerde ijsbol op het deeg en bindt het deeg op tot een buideltje met een stukje roladetouw. Zet nu het geheel in de vriezer. Laat het weer flink koud worden en dompel het buideltje vervolgens even in de hete frituur. Door het deeglaaje en het laagje paneer kan de hitte niet snel genoeg bij het ijs komen om het te doen smelten.
Serveer het gefrituurde ijs op een bordje met wat poedersuiker en een saus. Laat het touwtje ter decoratie aan het buideltje zitten.

Reageer op dit artikel