artikel

Omelet met snijbiet en kaas

Horeca

Ingrediënten:

  • 2 bossen snijbiet
  • 9 verse eieren
  • 1 bosje kervel
  • 1/2 bosje platbladige peterselie
  • 150 gr vers geraspte parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout, peper

Bereidingwijze:
Haal de groene delen van de snijbiet, was ze en snijd ze in fijne reepjes. Bij spinazie de wortels afsnijden en ook de bladeren wassen en fijn snijden. Droog ze in een theedoek.

Doe hierbij de blaadjes van de kervel en de peterselie. Kluts de eieren, voeg de kaas toe en daarna de fijngesneden groenten. Doe er peper en zout -denk aan het zoutgehalte van de kaas!- bij en klop alles tot een luchtige massa.

Verwarm in een ruime anti-aanbak koekenpan de olijfolie en laat hierin de gekneusde knoflookteentjes een beetje glazig worden. Voeg dan de eiermassa toe en laat deze ongeveer een kwartier op zacht vuur stollen onder een grote deksel of een stuk aluminiumfolie.

Schud de pan af en toe zachtjes, zodat de massa niet aan de bodem kleeft. Laat hierna de omelet op de deksel of een groot bord glijden, leg de pan er bovenop en keer deksel/bord met de pan om en zet hem nog vijf minuten op het vuur, zodat de bovenkant kan stollen. Deze handeling vraagt om een zekere polsbehendigheid, daarom is het gebruik van een anti aanbakpan ook zeer aan te bevelen.

Serveer de trouchia warm of koud met boerenbrood, wat extra olijfolie en een goed glas koele witte wijn.

Reageer op dit artikel