artikel

Omzet pakken met evenementen

Horeca

Voorkom het mislopen van omzet door uw website in te richten op evenementen en festiviteiten. Nu de temperatuur stijgt, willen Nederlanders naar buiten. De buurtfeesten, kermissen en openluchtpartijen schieten weer als paddestoelen uit de grond. Ook voor cafetariabedrijven een mooie periode om extra omzet te behalen.

Teleurstelling alom tijdens onze website-inspectie. De cafetariabranche is begin mei nog niet voorbereid op de komende periode van evenementen en festiviteiten. Althans, als we afgaan op een rondje cafetariasites op het internet. Weining cafetaria’s maken op hun site melding van dergelijke evenementen. En dat is jammer. De plannen zullen er ongetwijfeld zijn, dus waarom niet melden op de site? Toch vonden we een paar sites die het noemen waard zijn.

www.dendoel.nl
Cafetaria Den Doel uit Bladel meldt diverse evenementen onder het hoofdstuk activiteiten. De informatie is weliswaar summier, maar websitebezoekers zijn op de hoogte van activiteiten in het Brabantse dorp. Weekmarkt, zomerfeesten of de kermis, Den Doel maakt er melding van. Op de matig vormgegeven site is het echter onduidelijk of festiviteitbezoekers hun honger kunnen stillen bij Den Doel. Dat is jammer, vooral omdat juist die informatie de melding op de site zinvol maakt. Want daarmee valt direct omzet te scoren.

www.walk-inn.cjb.net
Beknopt, wat oppervlakkig en een moeilijk te onthouden internetadres. Dat is de site van Cafetaria Walk Inn in Drachten. Maar om een reden zeker de moeite van het melden waard. Want de Friesche cafetaria heeft op het gebied van evenementen een sterk wapen in huis. Met de verhuur van springkussen scoort Walk Inn op het gebied van het behandelde thema in deze rubriek. Want een kinderpartijtje is snel opgeleukt met een luchtkussen die de cafetaria verhuurt. En wanneer de uitgesprongen jongeren hun feestje beeindigen in de cafetaria met een patatje en een kroket, dan is het kinderfeest helemaal compleet.

Tips
Tot slot nog een paar tips om evenementen nog succesvoller te laten zijn middels uw website:

  • Informeer uw websitebezoekers zo volledig mogelijk door voor, tijdens en na het evenement een verslag te plaatsen op uw site. Denk hierbij aan korte teksten, veel foto’s en actuele gegevens.
  • Maak gebruik van een herkenbaar en vanzelfsprekend internetadres. Met deze www.uwevenement.nl heeft u een extra ingang naar uw site. Meld dit adres aan bij startpagina’s en zoekmachines.
  • Wilt u afwezigen op de hoogte houden van uw evenement? Plaats dan een webcam, zodat het evenement te volgen is op het internet.
  • Vergeet niet het volgende evenement aan te kondigen op uw site. De promotie voor een nieuwe evenement begint waar de vorige ophoudt.
Reageer op dit artikel