artikel

Petra Riedijk, Elior Nederland

Horeca

Roerbakken couscous met lamskebab

Ingrediënten
1 kg couscous
200 g kikkererwten
1,2 kg lamskebabspies
200 g tahin
100 g cashewnoten
700 g pomodori
2 courgettes
0,5 bos peterselie
200 g paprika
100 g sjalot
2 teentjes knoflook
1 citroen
1 dl olijfolie
peper, zout

prijs p.p. 2,36

Bereiding
Kook de couscous gaar. Snijd de paprika, courgette en sjalotjes klein. Let op: snijd voor de garnering heel dunne plakken courgette. Was de peterselie en snijd deze in reepjes. Roerbak groenten met peterselie in olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Maak kikkererwtenpasta met erwten, knoflook, zout, komijn, tahin en citroensap. Hak cashewnoten. Bak lamskebabspiesjes goudbruin in olijfolie. Bak op het laatst nootjes mee om ze op te warmen. Maak het bord op.

Reageer op dit artikel