artikel

Piet van den Bosch, Jaarbeurs Catering Services

Horeca

Courgettes met couscousvulling

Ingrediënten
1 kg couscous
1 kg kikkererwten (blik)
500 g tahin
700 g pomodori
1 rode paprika
5 courgettes
5 pitabroodjes
300 g wilde spinazie
1 doosje rucola
100 g cashewnoten
1 dl hazelnootolie
1 dl olijfolie
50 g sesamzaad
5 dl room
200 g olijven (zwart, Grieks, zonder pit)
0,5 bos koriander
10 g Italiaanse kruiden (gedroogd)
peper, zeezout

prijs p.p. 2,24

Bereiding
Was en halveer de courgette’s en hol ze uit met een pommes parisienneboor. Besprenkel de courgette met olijfolie en zeezout en gaar in een voorverwarmende oven. (4 minuten op 200 graden.) Verhit de couscous in weinig vocht tot kookpunt, giet af en laat 15 minuten staan onder deksel. Hak olijven, cashewnoten, knoflook en de koriander fijn en voeg mengsel toe aan de couscous. Vul de courgettes met dit mengsel en snijd ze in gelijkmatige schuine stukken.Maak een salade van rucola, spinazie en pomodori’s en besprenkel met de hazelnootolie. Maak een pasta van de gemalen kikkererwten, de tahin en sesamzaad en maak drie kleine quennelles. Smeer het pitabroodje in met olijfolie en de Italiaanse kruiden en bak af op 220 graden. Verhit de slagroom met de paprika, pureer en breng op smaak met peper en zeezout. Maak het bord op.

Reageer op dit artikel