artikel

Snijbietpasteitjes

Horeca

Ingrediënten:

 • 750 gram snijbiet
 • 25 gram boter of margarine
 • 1 ui, fijngehakt
 • 75 gram mager spek, gehakt
 • 50 gram gruyère kaas, geraspt
 • 25 gram vers bruin of wit broodkruim
 • 6 eetlepels koffieroom
 • zout
 • versgemalen zwarte peper
 • Voor het deeg:
 • 275 gram bloem
 • 150 gram boter of margarine
 • snufje zout
 • 1 losgeklopt ei

Bereidingswijze:
Doe voor het deeg bloem en zout in een deegkom en wrijf boter of margarine er doorheen. Maak er met wat koud water een zacht deeg van. Kneed het licht door op een met bloem bestoven werkvlak. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.

Snijd de nerven uit de snijbiet en hak daarna blad en nerven grof. Doe ze in een pan met dikke bodem, sluit hem en laat ze op een laag pit in 6 – 8 minuten slinken en zacht worden. Nu en dan schudden. Afgieten en stevig het vocht eruit drukken, in een mengkom doen en laten afkoelen.

Smelt in een koekenpan de boter en bak ui en spek ca; 4 – 5 minuten, tot de ui lichtgeel is en het spek bruin. Doe ui en spek bij de snijbiet en roer de kaas, broodkruim en room erdoor, met zout en peper naar smaak. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel het deeg in vieren en rol elk stuk rond uit. Leg de vulling midden op de vier plakken en maak de randen nat met water. Trek de randen naar boven bij elkaar en plak ze aan elkaar vast. Wrijf ze met een kwastje in met losgeklopt ei en leg ze op een ingevet bakblik. In 15 – 20 minuten in de oven goudgeel bakken.

Reageer op dit artikel