artikel

Tarbot zeer gewaardeerde consumptievis

Horeca

Tarbot is net als de Noordzeetong een platvis en een zeer gewaardeerde vissoort in restaurants. De grote vraag maakt dat de vis in de duurdere prijsklasse terechtkomt. Het visvlees heeft een zeer stevige structuur en is erg smakelijk.

Aankopen
De kleinere tarbot is gefileerd in de handel te koop, de grotere in monten. Om te zien of de vis vers is, let u het best op de ogen. Deze moeten helder zijn en een beetje bol staan. De huid van de vis moet vochtig en glanzend zijn en mag geen verkleuringen vertonen. De vis moet een frisse reuk hebben. Wanneer het om een filet gaat, mag er geen vocht vrijkomen wanneer u zachtjes op de vis duwt.

Bewaaradvies
Tarbot kunt u het best serveren op de dag van aankoop. Wanneer u tarbot in de koelkast bewaart, kan u hem nog één dag bewaren. De beste manier om een vis te bewaren is op een temperatuur van o graden celcius en met ijs. U kan de vis ook invriezen op de dag van aankoop. Op die manier blijft de vis nog 2 tot 3 maanden houdbaar. Op voorverpakte vis staat de houdbaarheidsdatum vermeld.

Bereiding
Tarbot leent zich tot alle mogelijke bereidingen. Hij komt volledig tot zijn recht gebakken, gefrituurd of gestoomd.

Gezondheid
Tarbot is een matig vette vis, wat betekent dathij voldoende gezonde vetten bevat die gunstig zijn voor de hart- en bloedvaten en die cholesterolverlangend werken. Vis bevat ook veel eiwitten, vitaminen en mineralen. Twee keer per week vis eten is goed voor de gezondheid.

Voedingswaarden per 100 gram:vet 2 gram
eiwit 16 gram
ijzer 0,4 mg
vitamines B1 en B2
kJ 376
kCal 90

Bekijk hier een aantal Tarbotrecepten:
Gegrilde tarbot met Noilly Pratsaus
Chinese fondue
Gegrilleerde tarbot met mosterdmayonaise
Gepocheerde tarbot met tomaten en bieslooksaus

Aankopen
De kleinere tarbot is gefileerd in de handel te koop, de grotere in monten. Om te zien of de vis vers is, let u het best op de ogen. Deze moeten helder zijn en een beetje bol staan. De huid van de vis moet vochtig en glanzend zijn en mag geen verkleuringen vertonen. De vis moet een frisse reuk hebben. Wanneer het om een filet gaat, mag er geen vocht vrijkomen wanneer u zachtjes op de vis duwt.

Bewaaradvies
Tarbot kunt u het best serveren op de dag van aankoop. Wanneer u tarbot in de koelkast bewaart, kan u hem nog één dag bewaren. De beste manier om een vis te bewaren is op een temperatuur van o graden celcius en met ijs. U kan de vis ook invriezen op de dag van aankoop. Op die manier blijft de vis nog 2 tot 3 maanden houdbaar. Op voorverpakte vis staat de houdbaarheidsdatum vermeld.

Bereiding
Tarbot leent zich tot alle mogelijke bereidingen. Hij komt volledig tot zijn recht gebakken, gefrituurd of gestoomd.

Gezondheid
Tarbot is een matig vette vis, wat betekent dathij voldoende gezonde vetten bevat die gunstig zijn voor de hart- en bloedvaten en die cholesterolverlangend werken. Vis bevat ook veel eiwitten, vitaminen en mineralen. Twee keer per week vis eten is goed voor de gezondheid.

Voedingswaarden per 100 gram:vet 2 gram
eiwit 16 gram
ijzer 0,4 mg
vitamines B1 en B2
kJ 376
kCal 90

Bekijk hier een aantal Tarbotrecepten:
Gegrilde tarbot met Noilly Pratsaus
Chinese fondue
Gegrilleerde tarbot met mosterdmayonaise
Gepocheerde tarbot met tomaten en bieslooksaus

Reageer op dit artikel