artikel

Bief Stroganov

Horeca

Biefstuk stroganov is in Nederland een populair gerecht, maar in Rusland lusten ze het ook wel. De stroganovsaus is genoemd naar een winnend recept bij een kookwedstrijd die rond 1890 werd gehouden in Sint Petersburg. De kok die het recept bedacht, werkte voor de Russische diplomaat Graaf Pavel Alexandrovich Stroganov. Hij was een lid van de beroemde Stroganov-familie, een belangrijke commerciële maar ook politieke macht in Rusland in de 16e eeuw. Stroganovsaus wordt gegeten bij biefstuk en soortgelijk rood rundvlees, maar ook bij wild, bijvoorbeeld reerug.

Ingrediënten

  • 180 g biefstuk (niet platgeslagen)
  • 0,5 paprika
  • 0,5 ui
  • 6 champignons
  • 8 ml tomatenpuree
  • 100 ml koksroom
  • 100 ml kwark
  • zwarte peper
  • boter

Bereidingswijze:
Snijd de ui in ringen. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de champignons in plakjes. Bak deze ingrediënten samen en voeg de tomatenpuree toe. Meng de kwark en de koksroom en voeg dit mengsel eveneens toe. Breng het geheel aan de kook.Snijd de biefstuk aan reepjes en bak deze aan in de boter. Voeg de reepjes vervolgens toe aan de saus.Serveer de Stroganov met gekookte aardappel of Vlaamse frieten.

Reageer op dit artikel