artikel

Bleekselderijsoep met een dakje

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1/2 struik bleekselderij
 • 1 ui
 • 1/2 rode paprika
 • 20 g boter of margarine
 • 20 g bloem
 • 1/2 l bouillon
 • zout
 • peper
 • scheutje (koffie)room
 • 2 plakjes diepvries bladerdeeg
 • 2 eetlepels geraspte kaas

Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Maak de bleekselderij schoon en snij ze heel klein. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snij deze in dunne reepjes.

Smelt de boter of margarine en fruit hierin de ui en vervolgens de paprika. Voeg de bloem toe en al roerende de bouillon. Roer tot een gladde soep. Voeg de bleekselderij toe en laat 15-20 minuten zachtjes trekken. Maak de soep op smaak met zout, peper en room.

Vul 2 ovenvaste soepkommen met de soep en maak de randen met een beetje water nat. Dek de kommetjes af met een plakje bladerdeeg. Druk de plakjes bladerdeeg goed op de randen van de kommetjes. Strooi op elk plakje bladerdeeg wat geraspte kaas. Laat het dakje in de oven in 15-20 minuten lichtbruin worden.

Reageer op dit artikel