artikel

Broodje met komkommer-aardbeiensalade

Horeca

Ingrediënten :200 g aardbeien ¼ komkommer 1 bosuitje 4 blaadjes lollo rosso 2 eetlepels yoghurtmayonaise ½ eetlepel citroensap 1 eetlepel fijngehakte basilicum zout zwarte peper 2 volkoren pyramidebroodjes BereidingWas de aardbeien, verwijder de steeltjes en snij de aardbeien in vieren. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes en snij de komkommer in dunne […]

Broodje met komkommer-aardbeiensalade

Ingrediënten :
200 g aardbeien ¼
komkommer
1 bosuitje
4 blaadjes lollo rosso
2 eetlepels yoghurtmayonaise ½
eetlepel citroensap
1 eetlepel fijngehakte basilicum
zout
zwarte peper
2 volkoren pyramidebroodjes

Bereiding
Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snij de aardbeien in vieren. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes en snij de komkommer in dunne plakjes. Snij het bosuitje in dunne ringetjes. Was de blaadjes lollo rosso en dep ze droog. Roer in een kom de yoghurtmayonaise met het citroensap, 1 eetlepel water, basilicum, veel versgemalen peper en zout naar smaak tot een dressing. Schep de aardbeien en komkommer erdoor. Snij de broodjes open, besmeer ze heel dun met halvarine en verdeel de blaadjes lollo rosso over de onderste helften. Schep de aardbeiensalade erop en leg tot slot de bovenste broodhelften er weer op.

Per persoon ongeveer 75 g groenten en 100 g fruit

Reageer op dit artikel