artikel

Eén jaar anders…

Horeca

Het lijkt zoveel langer, maar het is tóch precies maar één jaar geleden dat FZ Nieuws aan het Zibb-platform werd gekoppeld en daarmee verfrist als FZ Nieuwsbrief een enorme metamorfose onderging. Weet je nog oudje? Die groene nieuwsbrief met die stelling bovenin. Ik heb ze allemaal nog in mijn Persoonlijke Mappen staan, in de map […]

Het lijkt zoveel langer, maar het is tóch precies maar één jaar geleden dat FZ Nieuws aan het Zibb-platform werd gekoppeld en daarmee verfrist als FZ Nieuwsbrief een enorme metamorfose onderging. Weet je nog oudje? Die groene nieuwsbrief met die stelling bovenin. Ik heb ze allemaal nog in mijn Persoonlijke Mappen staan, in de map ALLES 2003, inderdaad met alle mailtjes van 2003, écht alles, dus mocht je me in dat jaar hebben gemaild, je staat erin. Je weet maar nooit waar het goed voor is en wie wat bewaart heeft wat. En inderdaad, best geinig om met een druk op de knop terug te blikken. Om te lezen wat ik vorig jaar op dezelfde werkdag eigenlijk deed en wie ik mailde. Ach, waarom ook niet, het kan geen kwaad, toch? Komtie!

Brian Reijngoud over de Crazy Nights bij Coronel;
Bart Bijsterveld over een kick-off van een nieuw Toblerone product;
Milo Berlijn over of hij met zes man nog naar de BBBQ 2003 kan komen;
Dolfinarium Harderwijk over een geboren tuimelaar;
Dolf Kos van Traffic Control die schrijft een aantal keer wat toegestuurd te hebben en nog geen reactie van mij te hebben ontvangen en waarom niet (geen idee);
Didier van den Heuvel van Dekker Zoetermeer die een week eerder een bericht heeft verzonden over een uniek bouwprocedé m.b.t. de uitbreidingen van Dekker Zoetermeer waar hij helaas in FZ Nieuws nog niets van heeft mogen / kunnen vernemen en of ik kan uitleggen waarom niet, het betrof namelijk een zeer unieke fase in een verbouwing;
Ilse van Oxygen Outdoor Project Management over een nieuwe aanwinst: de maxi-kite. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het wordt een soort dagboek. Ik vind dat leuk. (Je merkt, ik heb FZ 3 afgesloten = de druk is van de ketel.) Bladerend door vorig jaar, in de laatste FZ Nieuws van week 26, de nieuwsbrief die daarna FZ Nieuwsbrief is gaan heten lees ik dat de uitreiking van de EVA werd losgekoppeld van Evenement 2004; dat Acta Organisatie en Communicatie een initiatief was gestart met Van Breemen Advies uit Den Haag om aandeelhouders vergaderingen vlot, soepel, professioneel en sfeervol te laten verlopen; dat het Zuid-Afrikaanse musicalsucces Umoja naar Nederland kwam; dat Frank van Paridon commercieel directeur bij Joop van den Ende werd (die zit er per 1 juli dus één jaar, gefeliciteerd), dat de Reserveerlijn de TopTicketLine werd (ook één jaar onder die naam, dat lijkt toch ook langer) en dat ruim 500 personen zich hadden aangemeld voor de Beach Branche Barbecue 2003 waarmee het de best bezochte editie werd in de vijf jaar dat het bestond. Is toch geinig?

Maar hoe lang nog, hoe lang kan ik nog terugblikken in mijn e-mailbak. Vorige week kreeg ik de e-mailpolitie van Reed Business op mijn dak, in mijn bak. Ik had als enkel individu binnen dit concern een kleine 2 Gigabite op de M-server weggeschreven en dat is ‘niet de bedoeling, meneer Winkeldermaat’ als je weet dat er op deze server in totaal rond de 400 Gigabite kan, voor heel RBI Nederland (geloof ik). Inderdaad, een half procent voor mij is wat overdreven en het wordt misschien tijd om 2003 weg te branden op twee of drie cd’tjes.

Maar nu verder. De toekomst. Ik vind het na één jaar een mooi tijdstip om weer wat nieuws te introduceren. Waarin FZ inspeelt op de ontwikkeling die binnen RBI is ingezet onder het motto: focus on online. Ik wil het nog niet verklappen, maar verwacht geen wonderen, het is gewoon een extra service van de FZ redactie, van Marja en mij dus. Een extra FZ Nieuwsbrief, maar dan anders…. (Eigenlijk omdat we het zelf zo leuk vinden.)
By the way, travel writer John May (zie foto boven) schrijft 10 jaar voor FZ. John, dat wist je niet, maar gefeliciteerd!

Henk-Jan Winkeldermaat.
Hoofdredacteur FZ

Reageer op dit artikel