artikel

Gebakken peren en perenchips met ijs

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 3 peren
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 el suiker
  • ½ dl calvados
  • ¼ bak (room)ijs à 1 liter

Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 100 graden. Voor peerchips 1 peer wassen en vanaf steeltje in dunne plakjes schaven (minstens 16). Peerplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en ca. 90 minuten in oven laten drogen tot ze krokant zijn. Peerchips voorzichtig uit oven nemen en op een bord laten afkoelen. Overige peren schillen, klokhuis verwijderen en in partjes snijden. In koekenpan boter of margarine smelten. Perenpartjes en suiker toevoegen en 2 minuten bakken. Calvados in pan schenken en peren in nog 2-3 minuten gaar laten worden. Perenpartjes op 2 borden rangschikken. Bolletjes roomijs in midden scheppen. Steek de perenchips erin.

Reageer op dit artikel