artikel

Komkommer in honing-mosterdroom (2 pers)

Horeca

Ingrediënten :1 kleine komkommer 1 eetlepel crème fraîche 1 theelepel allesbinder 1/2 eetlepel honing 2 theelepels grove mosterd zout (versgemalen) peper 1 eetlepel bieslook Bereiding:Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schep het zaad eruit. Snij de helften in boogjes. Doe de komkommer in een schaal, dek die af en gaar de komkommer […]

Komkommer in honing-mosterdroom (2 pers)

Ingrediënten :
1 kleine komkommer
1 eetlepel crème fraîche
1 theelepel allesbinder
1/2 eetlepel honing
2 theelepels grove mosterd
zout
(versgemalen) peper
1 eetlepel bieslook

Bereiding:
Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schep het zaad eruit. Snij de helften in boogjes. Doe de komkommer in een schaal, dek die af en gaar de komkommer ca. 2 minuten, ca. 750 Watt. Laat de komkommer uit de magnetron afgedekt ca. 3 minuten nagaren. Roer de crème fraîche los met de allesbinder, honing, mosterd en zout en peper. Schep de saus door de komkommer en warm het gerecht afgedekt nog 1 minuut,ca. 750 Watt. Bestrooi met fijngeknipt bieslook.
Lekker met gegrilde vis en (nieuwe) aardappels.

Vegetarische variatie: met een gebakken kaasplak en gekookte aardappels.

Dit gerecht bevat circa 150 gram groente per persoon.

Reageer op dit artikel