artikel

Perziksmoothie met grapefruitsap

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:R

  • 2 perziken (vers) of 4 halve (uit blik)
  • 3 dl grapefruitsap
  • 1/2 eetlepel limoensap

Bereidingswijze:
Schil de perziken, halveer ze, verwijder de pit en snij ze in stukken (of laat de halve perziken uit blik uitlekken). Doe de perzik in een bakje ca. 1 uur in de vriezer. Doe de stukken perzik in een blender. Schenk er de grapefruitsap en het limoensap bij en pureer het tot je een milkshakedikte hebt gekregen. Schenk de smoothie uit over 2 mooie glazen. Garneer met een klein stukje limoen en serveer direct.

Tip:
Heb je geen tijd om perzik in te vriezen? Neem dan verse perzik met ijsblokjes voor een zelfde resultaat. Bewaar ook eens een stukje perzik. Steek dit met een klein partje citroen aan een satéprikker en steek dit in het glas.

Reageer op dit artikel