artikel

Tango maxima

Horeca

In de tropen gaan opzwepende ritmes en exotische cocktails hand in hand. Elke dans gaat vergezeld van zijn eigen cocktail. In de landen tussen de keerkringen lijkt het altijd zomer en is het schijnbaar altijd feest. De hete zon aan de altijd blauwe hemel laadt de menselijke accu’s op opdat de mensen genoeg energie hebben om te swingen tot zelfs de maan er genoeg van heeft.

Nuchtere westerlingen staan daar in het begin wat onwennig bij te kijken, nippend aan een cocktail. Maar al gauw worden ze door de meeslepende ritmes in extase gebracht en laat de muziek hun lijven deinen.

We zijn in de punt van Zuid-Amerika, in Argentinië. Hoewel dicht bij Antarctica is de hitte hier ‘s zomers bijna ondraaglijk. Maar de avonden zijn zwoel en vol passie, net als de dans die in Argentinië zijn oorsprong vindt: de tango. Argentijnse mannen leiden hun geliefde langzaam maar resoluut over de dansvloer, om hen af en toe in een bijna abrupte beweging achterover te gooien. Voor wie de tango kent, komt dit niet als een verrassing. Dans is hartstocht, en de tango helemaal, al blijven de gezichten strak. De tango is een bijzondere dans, waarnaar zelfs een tango is genoemd, de Tango Maxima.

Ingrediënten
15 ml Liqueur de pomme verte
15 ml Caram’bola
15 ml Absolut Citron
10 ml Sweet & Sour
10 ml Monin Airelles (cranberry)
30 ml Maaza Tropical fruit drink
30 ml Maaza Guanaba

Bereiding
Schenk de ingrediënten in de blenderbeker, voeg er een flinke schep crushed ijs aan toe en geef een flash-blend van acht seconden.
Giet de cocktail in een apart longdrinkglas, serveer met twee rietjes en garneer met een Caram’bola schijfje.

Reageer op dit artikel